Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Opitý kňaz za volantom spôsobil dopravnú nehodu
Zdielať na

Opitý kňaz za volantom spôsobil dopravnú nehodu

DOLNÉ OREŠANY / Medzi obcami Dolné Orešany a Doľany sa stala vážna dopravná nehoda. Spôsobil ju kňaz pod vplyvom alkoholu. Nafúkal viac ako 1,5 promile.

Nehoda sa stala okolo ôsmej hodiny večer. Opitý kňaz v tom čase smeroval po hlavnej ceste z Dolných Orešian do Dolian. Tridsaťosemročný vodič prešiel z doposiaľ nezistených príčin na rovnej ceste do protismeru. Čelne sa zrazil s oprotiidúcim autom, ktoré šoféroval 22-ročný vodič. Ten sa mu aj napriek snahe nedokázal vyhnúť a po zrážke vyletel s autom z cesty. "Policajti mužovi po nehode namerali v dychu 1,58 promile. Poverený policajt začal vo veci trestné stíhanie pre ohrozenie pod vplyvom návykovej látky," reaguje hovorkyňa Mária Linkešová z KR PZ Trnava. 

Vodič druhého auta pred jazdou nepil. Na mieste zasahovali aj záchranári, ktorí oboch ošetrili a previezli do nemocnice v Trnave. "Prvý z nich utrpel poranenie hornej končatiny a druhý poranenie drieku a panvy. Obaja boli počas prevozu do nemocnice pri vedomí a v stabilizovanom stave," komentuje Alena Krčová, hovorkyňa OS ZZS SR. Muž, ktorý slúži ako výpomocný duchovný v zariadení pre seniorov v Cíferi, mal mať problémy s alkoholom už v minulosti. Podľa polície bol už pred tromi rokmi účastníkom nehody, ktorú síce nespôsobil, avšak pred jazdou pil.

"Trnavská arcidiecéza si musí najprv situáciu dobre prešetriť a následne trnavský arcibiskup v súlade s predpismi kódexu kánonického práva a partikulárneho práva vyvodí potrebné opatrenia," reaguje hovorca Trnavskej arcidiecézy Dušan Kolenčík. "V zmysle zákona hrozí za uvedený skutok trest odňatia slobody až na dva roky," dodáva Linkešová. 

Žena neprežila autonehodu. Pozrite si archívne video: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy