Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Obyvatelia bytovky nesmeli vyjsť na chodbu. Bol cítiť neznámy plyn
Zdielať na

Obyvatelia bytovky nesmeli vyjsť na chodbu. Bol cítiť neznámy plyn

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Obyvatelia bytovky v Spišskej Novej Vsi sa na spoločných chodbách nemohli poriadne nadýchnuť. Dýchacie cesty im dráždil neznámy plyn. Dostali jasný príkaz - nevychádzať na chodbu.

Hasiči tu na vlastnú ochranu zasahovali v dýchacích prístrojoch. Do akcie sa dostal aj ventilátor. Priestory museli odvetrať. Problémy s dýchaním pociťovali ľudia od piateho až po najvyššie poschodie. Akcia začala pred ôsmou večer.

"Svokra bola na záchode a vybehla zo záchodu von. Začalo ju dusiť. Keď som išiel na chodbu, aj ja som pocítil, taký čo ja viem..no neviem to definovať," opísal obyvateľ bytovky Milan. 

Hasiči boli pripravení aj na evakuáciu obyvateľov pomocou evakuačných kyslíkových masiek. Chvíľu po príjazde zistili, že zamorené boli iba spoločné priestory. Neznámy plyn bolo cítiť na chodbách a schodisku v osemposchodovom paneláku. Ošetrenie potrebovala staršia pani, preto jej privolali záchranárov.  "Záchranári pacientku vyšetrili. Jej zdravotný stav si však nevyžadoval transport do nemocničného zariadenia. Preto bola ponechaná na mieste v opatere príbuzných," informuje hovorkyňa záchranárskej skupiny Katarína Načiniaková. Po odvetraní priestorov obyvateľov bytovky pustili hasiči po približne hodine do bytov.

"Podarilo sa nám odvetrať priestor schodištia tým, že sme otvorili na najvyššom poschodí dvierka. A pretlakovým ventilátorom sme pretlačili vzduch," opísal veliteľ zásahu Imrich Laznia. "Na zisťovanie plynnej látky bol použitý analyzátor nebezpečných látok, ktorý nezistil prítomnosť nakalibrovaných látok. Čiže, nemôžem povedať, o akú dráždivú látku sa jednalo," dodal Laznia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy