Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Za múrmi väznice v Nitre vypočúvali Alenu Zsuzsovú
Zdielať na

Za múrmi väznice v Nitre vypočúvali Alenu Zsuzsovú

Archívna reportáž

NITRA / V stredu dopoludnia vypočúvajú v Nitre za múrmi tamojšej väznice obvinenú z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice, Alenu Zsuzsovú. Obsahom výsluchu bola vražda bývalého primátora Hurbanova Lászloa Bašeternáka.

Výsluch trval do 11:30, lebo podali námietku zaujatosti vyšetrovateľa. "A pripojili sme sa k  oznámeniu, ktoré podal kolega Marek Para vo veci Kuciak a tiež k námietke vo veci policajta, ktorý to vyšetruje," povedal Neszméry.  Advokát Zsuzsovej povedal, že je na jeho klientku vyvíjaný nátlak, preto podali námietku a trestné oznámenie. "Je neustále vyvíjaný nátlak na moju klientku aj zo strany väznice a policajtov. Vyhrážajú sa jej rodinou," dodáva jej advokát.

​Naposledy v tomto prípade vypovedala Alena Zsuzsová 13. marca. Podľa jej právneho zástupcu, Zsuzsová odmieta akúkoľvek spojitosť s vraždou exprimátora Hurbanova. V prípade je obvinená zo spoluúčastníctva na vražde. "Cíti sa byť nevinná aj tvrdí, že je nevinná nech rozhodne súd. Rozhodne súd, zatiaľ platí prezumpcia neviny," uviedol obhajca Aleny Zsuzsovej Štefan Neszméry. V minulosti pritom vypovedala v procese s odsúdeným strelcom Štefanom Kaluzom ako svedkyňa.   

Podľa obhajcu obvinená popiera vinu aj v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. 

Obvinená v kauze vraždy novinára

​Alena Zsuzsová, Tomáš Szabó, Zoltán Andruskó a Miroslav Marček sú obvinení v prípade vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Vo väzbe sú už niekoľko mesiacov a prokurátor musel zo zákona požiadať o jej predĺženie s tým, že naďalej trvá na dôvodoch väzby. 

Rozhodovanie o väzbe bolo 1. apríla a bolo neverejné. Z bezpečnostných dôvodov súd rozhodoval v Ústave na výkon väzby v Banskej Bystrici. Ulicu zablokovali ozbrojení kukláči a na dodávkach s tmavými sklami priviezli obvinených. Následne dorazili aj obhajcovia a prokurátor. 

Štvoricu obvinenú z úkladnej vraždy novinára a jeho snúbenice zobrali do väzby ešte koncom septembra 2018. 

V marci obvinili v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej Mariana Kočnera. Podľa prokuratúry najpodstatnejšie dôkazy pochádzajú od Petra Tótha, ktorý bol pre Kočnera dlhé roky blízkym priateľom. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy