Jasno
25°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Policajta kopol do rozkroku. Súd ho poslal za mreže na 15 mesiacov
Zdielať na

Policajta kopol do rozkroku. Súd ho poslal za mreže na 15 mesiacov

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU / Kopol policajta do rozkroku a za to má za mrežami stráviť 15 mesiacov. Takýto verdikt si vypočul 45- ročný Dalibor z Bánoviec nad Bebravou. K incidentu došlo potom, ako ho mestskí policajti predviedli na oddelenie. Muž na nich najskôr útočil slovne a neskôr aj fyzicky. V minulosti už problémy so zákonom mal. Celkovo bol súdený 18-krát.

Štyridsaťpäťročný Dalibor sa dostal do problémov so zákonom potom, ako sa priplietol do bitky na železničnej stanici v Bánovciach nad Bebravou. Najskôr mal slovne zaútočiť na mužov zákona.

Mestskí policajti muža spacifikovali a predviedli na obvodné oddelenie v Bánovciach nad Bebravou. "Jeho agresivita stúpla, správal sa vulgárne, príslušníka mestskej polície kopol do rozkroku," uviedla primátorka mesta Bánovce nad Bebravou Rudolfa Novotná. 

Životné okolnosti 

"Trestný čin spáchal v deň, keď bol prepustený z ústavného protitoxikomanického liečenia, bol pritom pod vplyvom alkoholu a v moči mu bola zistená prítomnosť amfetamínu, metamfetamínu a morfínu," informoval policajný hovorca Roman Tarabus. 

Okamžite skončil v cele a na krku mal obvinenie z útoku na verejného činiteľa. Sudca ho poslal do vyšetrovacej väzby a o pár týždňov neskôr spoznal trest. "Za prečin útoku na verejného činiteľa súd obžalovanému uložil nepodmienečný trest odňatia slobody v trvaní 15 mesiacov so zaradením na výkon trestu do ústavu so stredným stupňom stráženia," dodal Tarabus. 

Obžalovaný sa ale odvolal. K činu sa síce priznal, ale trest sa mu zdal prísny. Prípad preto riešil senát Krajského súdu v Trenčíne. "Môj klient oľutoval to, čo spáchal. Bolo to vyústenie jeho životných okolností," uviedol jeho advokát Pavel Vöröšváry. 

S odvolaním nepochodil 

Obžalovaný senát žiadal, aby mu trest výnimočne znížil. Nepochodil však. Jeho odvolanie súd zamietol. "Nezistili sme podmienky pre mimoriadne zníženie trestu. V minulosti sa dopustil rozmanitej trestnej činnosti aj násilnej," vysvetlil svoje rozhodnutie predseda senátu krajského súdu. 

Ako uviedol policajný hovorca, obžalovaný bol od roku 1993 celkom 18 krát súdne trestaný, pričom v dvoch prípadoch bol odsúdený v zahraničí a prevažne mu boli ukladané nepodmienečné tresty odňatia slobody. Aj to je jeden z dôvodov, prečo dostal za kopnutie do rozkroku 15 mesiacov.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy