Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
NAKA sa zaoberá nenávistným komentárom na sociálnej sieti. Rómov chce muž stiahnuť z kože
Zdielať na

NAKA sa zaoberá nenávistným komentárom na sociálnej sieti. Rómov chce muž stiahnuť z kože

Archívna reportáž

BRATISLAVA / S dobou internetu a sociálnych sietí narastá aj ľahostajnosť a nebojácnosť vyjadriť svoje názory. Ľudia ich pridávajú verejne, pod svojím celým menom. Neštítia sa vulgarizmov a vyhrážok, častokrát najmä voči menšinám. To je aj posledný prípad, ktorý už rieši polícia.

noviny.sk/polícia SR

Do redakcie nám prišlo viacero e-mailov od čitateľov, ktorí si status všimli. Rovnako nespočetné množstvo dostala aj polícia. Muž v ňom opisuje ohavnosti, ktoré by urobil rómskym príslušníkom. "Národná kriminálna agentúra sa predmetným statusom zaoberá, bližšie sa ale nebudeme vyjadrovať, aby nebol sťažený alebo zmarený účel konania. V minulom roku sme pre nenávistné prejavy na internete začali 12 trestných stíhaní, obvinených bolo za statusy deväť osôb," informuje hovorca policajného prezídia Michal Slivka. 

Debata sa spustila aj pod statusom polície po tom, čo zverejnili, že sa komentárom bude zaoberať NAKA. Väčšina z nich muža odsúdila. "Voľačo strašné! Že to niekto dokáže napísať! To musí byť chorý mozog," napísala užívateľka. Ďalší muž sa zase pýta, prečo je jeho fotka a meno zakryté. "Prečo rastrujete jeho meno a fotku? Sám verejne napísal ten komentár, tak nech sa zodpovedá. Hrdina." 

Samozrejme, našli sa aj takí, ktorí nenávistný komentár podporovali. "Čo urobil zle? Okrem pravopisu?" Alebo: "Krajšie by som to nepovedala."

Muž, ktorý komentár napísal, po niekoľkých hodinách uverejnil aj ospravedlnenie. "Touto cestou by som sa chcel ospravedlniť za môj veľmi nemiestny komentár. Nie som zlý človek a mrzí ma toto nedopatrenie. Ľutujem to z celej duše a dúfam, že mi bude odpustené. Ešte raz sa ospravedlňujem."

Podľa štúdie vedcov, začne každá druhá čerstvá mamička tráviť viac času na sociálnych sieťach:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy