Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Hasiči zasahovali pri výbuchu v byte, vyžiadal si jednu obeť
Zdielať na

Hasiči zasahovali pri výbuchu v byte, vyžiadal si jednu obeť

BANSKÁ BYSTRICA / Krátko pred treťou hodinou ráno zasahovali hasiči na banskobystrickom sídlisku. V jednom z bytov došlo k výbuchu, ktorý si vyžiadal jednu obeť. Okenné tabule vyleteli až do niekoľkých metrov a na miesto museli poslať aj evakuačný autobus.

Susedia sa zobudili na poriadnu ranu a cítili dym. V trojposchodovom tehlovom bytovom dome došlo k výbuchu na 2. poschodí na Triede SNP v Banskej Bystrici. Ten nastal pred treťou ráno. O život prišla jedna osoba. Keďže nevedeli v akom stave je bytový dom po výbuchu, hasiči postupne zobudili všetkých obyvateľov a v noci ich vyviedli von. "Po príchode na miesto sme urobili prieskum, energie boli vypnuté," vyjadril sa Ján Saktor veliteľ zásahu hasičov. 

Na miesto dorazil aj evakuačný autobus."Príčina výbuchu sa vyšetruje, osoby boli z bytovky evakuované," uviedol Milan Hrudka z Operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici. Domáci ale hovorili o tom, že tesne po výbuchu bolo v spoločných priestoroch cítiť síru.

Podľa informácii TV JOJ boli obyvatelia bytov v autobuse až do približne 5.00 ráno. Pri výbuchu vyleteli okenné tabule až do niekoľkých metrov. Obyvatelia sa do bytov mohli vrátiť až keď na miesto dorazil statik. Podľa slov Milana Hrudka požiar nevznikol a privolaný statik nezistil statické poškodenie budovy. Na mieste zasahovala aj polícia a záchranná zdravotná služba.

Sklenené črepiny a kúsky drevených okien a vecí z bytu boli až takmer pri škôlke. Susedia o nebohom mužovi hovorili ako o čudákovi, ktorý experimentoval s nebezpečnými látkami, v byte mali vyšetrovatelia takéto látky nájsť. Zdemolovaný byt pred časom predal a mal sa z neho odsťahovať. Nie je vylúčené ani to, že takýmto radikálnym spôsobom vyriešil svoju situáciu. 

Po krádeži auta nasledoval požiar autobazáru. Čo sa v skutočnosti odohralo si pozrite v reportáži:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy