Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vodič zrazil cyklistku na priechode pre chodcov. Polícia zisťuje, či prechádzala na červenú
Zdielať na

Vodič zrazil cyklistku na priechode pre chodcov. Polícia zisťuje, či prechádzala na červenú

MICHALOVCE / Na priechode pre chodcov došlo k zrážke auta s cyklistkou. Podľa svedkov žena na bicykli vošla na priechod pre chodcov aj napriek tomu, že na semafore svietila červená. Vodič BMW už zrážke nedokázal zabrániť. Dôchodkyňu previezli záchranári s viacerými zraneniami do nemocnice.

Asi 85-ročná žena bola vraj na ceste do kostola. Spolu s ňou išla zrejme jej kamarátka. Podľa svedkov vošli obe na priechod pre chodcov bez toho, aby zosadli z bicykla. "Normálne rýchlo išli cez chodník, potom cez priechod jeden a cez druhý. Oni vôbec ani nepribrzdili, nie že nezastavili. To len prefrčali a druhú som nabral," uviedol vodič auta.

"Prešla jedna pani na bicykli a tá druhá už nestihla. Dosť rýchlo si to švihali," povedal svedok nehody. Cyklistku zrazilo auto na priechode pre chodcov. Podľa svedkov prešla na červenú. "Ja som mal tu zelenú, policajti majú záznam z mojej auto kamery," uviedol vodič auta.

Vodič nabral cyklistku prednou časťou auta. O sile nárazu svedčí aj rozbité čelné sklo. Dôchodkyňa po ňom spadla na cestu. "Najprv iba ležala a potom komunikovala. Krv jej tiekla a sťažovala sa na bolesť nohy," povedal vodič.

"Zrazená žena utrpela viaceré poranenia celého tela. Posádka ju po ošetrení previezla do Michalovskej nemocnice a počas prevozu bola pri vedomí a v stabilizovanom stave," povedala hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. Okolnosti zrážky vyšetrujú michalovskí dopravní policajti. Pomôcť by im mal kamerový záznam z vodičovho auta, na ktorom je zachytený celý priebeh nehody.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy