Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nehoda pre Trenčíne. Robotníci si potrebovali uľaviť priamo na ceste
Zdielať na

Nehoda pre Trenčíne. Robotníci si potrebovali uľaviť priamo na ceste

TRENČÍN / Na diaľnici D1 neďaleko Trenčína sa zrazili dve osobné autá. V jednom z nich sa viezli robotníci vracajúci sa domov a cestu si krátili popíjaním alkoholu. Dobrá nálada ich však prešla po tom, ako sa rozhodli uľaviť si priamo na ceste.

K incidentu došlo na diaľnici D1 pri Trenčíne v smere na Žilinu. Vodič z Poľska napriek brzdeniu vo veľkej rýchlosti zozadu vpálil dodávkou do osobného vozidla. To sa niekoľkokrát otočilo a narazilo do zvodidiel. Obe autá boli plné ľudí. Na miesto vyrazili všetky záchranné zložky. 

"Nachádzalo sa tu deväť účastníkov nehody, z toho štyria boli zranení, ktorých sme pomohli ošetriť a naložiť do vozidiel, hydrauliku nebolo potrebné použiť, všetci účastníci boli mimo vozidiel," informoval veliteľ zásahu Viktor Truska. 

Každý má svoju pravdu 

"Osoby utrpeli najmä úrazy hlavy a horných aj dolných končatín a po ošetrení boli prevezené do nemocníc v Trenčíne a v Považskej Bystrici. Ešte dodám, že nikto počas prevozu nebol v ohrození života," uviedla hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. 

Obaja vodiči tvrdili, že dopravnú nehodu nespôsobili a vinu hádzali jeden na druhého. Na miesto tak museli prísť až dvaja znalci z odboru cestná doprava. "Ten Mercedes narazil do dodávky, ale akým spôsobom došlo k stretu, kde boli ktoré vozidlá a čo robili predtým tí vodiči, to je ťažko povedať teraz," uviedol znalec Milan Holéci. 

Na vine je "cik pauza" 

Podľa doterajších zistení polície však nehodu zrejme mohol spôsobiť 30-ročný vodič modrého vozidla, pričom všetkému mala predchádzať kuriózna situácia. Robotníci, ktorých viezol, mali počas jazdy popíjať a zachcelo sa im na malú potrebu. Šofér zastavil v pripájacom pruhu a keď si chlapi uľavili, chcel pokračovať v jazde. Vtedy však zrejme spravil chybu.

"Nesledoval situáciu v cestnej premávke, následkom čoho pri zaraďovaní sa z pripájacieho do priebežného jazdného pruhu na diaľnici, vytvoril náhlu prekážku dodávke, ktorej vodič nestihol zareagovať a narazil do zadnej časti osobného motorového vozidla," vysvetlila policajná hovorkyňa Danka Adamíkova. 

Policajti na mieste podrobili vodičov dychovým skúškam. Výsledky boli u oboch negatívne. "Predbežná výška škody na vozidlách je vyčíslená na 6800 eur a na zvodidlách 300 eur. Nehoda je v štádiu vyšetrovania," dodala Adamíková. 

K nehode došlo aj na severe Slovenska. Pozrite si článok: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy