Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Spor pre nálepku Kotlebu na aute skončil surovou bitkou. Obe strany vinu popierajú
Zdielať na

Spor pre nálepku Kotlebu na aute skončil surovou bitkou. Obe strany vinu popierajú

SPIŠSKÝ ŠTIAVNIK / Pre nálepku nalepenú na aute sa vo štvrtok popoludní strhla v Spišskom Štiavniku hádka a následná bitka medzi majiteľom pohrebnej služby a osadníkmi. Konflikt ale nemal nič spoločné s pohrebom. Kameňom sváru bola tvár Mariána Kotlebu.

Dôvodom hádky mala byť nálepka Mariana Kotlebu na zadnom skle osobného auta. Obe strany sa zhodnú na tom, že niekto z miestnych nálepku z vozidla pri cintoríne strhol. Dvaja bratia chceli vedieť, kto to urobil. To, čo nasledovalo po tom ale účastníci vidia každý inak. "Začali nám nadávať do cigánskych špín a potom, že čo keď zavolajú Kotlebu," uviedol člen MOPS Spišský Štiavnik Milan Rusnák.

"Pri východe z cintorína sme boli napadnutí cigánskou hliadkou aj občanmi z osady," povedal majiteľ pohrebnej služby Jozef Király.

Podľa miestnych ale mali prví fyzicky zaútočiť práve Királyovci. Tí ale tvrdia, že útok je vymyslený. Jozef Király skončil v nemocnici, kde mu museli hornú peru zošívať. Štáb TV JOJ navštívil aj ženu, na ktorú mali Királyovci zaútočiť, tá ale po príbuznom odkázala, že hovoriť nechce, pretože má strach. Aktéri oboch strán strávili noc na policajnom oddelení v Hranovnici, kde boli vypočúvaní. 

Jozef Király je predsedom okresnej organizácie ĽSNS a jeho brat Oskar nie je členom strany. Bratia ale akékoľvek obvinenia z útokov a z vyhrážok odmietajú. "Nebol som ochotný riskovať svoje zdravie, aby som sa niekomu vyhrážal," povedal Jozef Király. Miestni ale tvrdia opak. "Ak by to nezačali oni, tak by to tu nebolo," povedal Rusnák. 

Ktorá z dvoch verzií je pravdivá, by malo ukázať policajné vyšetrovanie. To pokračuje, aj keď sú aktéri na slobode. Polícia preveruje podozrenia z dvoch trestných činov - z výtržníctva a z násilia proti skupine obyvateľov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy