Skoro jasno
15°
Bratislava
Policajná akcia Partizán a Čistič rozbila gang drogových dílerov
Zdielať na

Policajná akcia Partizán a Čistič rozbila gang drogových dílerov

BRATISLAVA / Policajti rozbili gang drogových dílerov, ktorí obchodovali s onkologickými liekmi. Išlo o preparáty, ktoré majú 100 násobne vyšší účinok ako heroín. Počas akcie elitných policajtov z Národnej kriminálnej agentúry v okrese Šaľa a v Partizánskom skončilo v putách 11 ľudí.

Policajti počas akcie s krycím názvom Partizán a Čistič urobili niekoľko domových prehliadok v obci Hájske v okrese Šaľa a taktiež aj v Partizánskom.

​S putami na rukách skončilo spolu 11 ľudí. Kukláči ich postupne privádzali na políciu. Viacerých mužov, ale aj ženy v rôznom veku. Obvinených je spolu 13 osôb. 

Akcia elitných policajtov bola mimoriadne úspešná. Prehľadali domy, ale aj autá a zistili onkologické náplaste s obsahom fentanylu za asi 72 tisíc eur. Jedna takáto onkologická náplasť predstavuje pre drogovo závislých vyšší počet dávok. Organizovaná skupina pôsobila predovšetkým v Nitrianskom kraji ale drogy predávali aj po celom Slovensku. "Vyšetrovaním sme zistili, že jeden z obvinených založil drogovoorganizovanú skupinu s pevnou členskou základňou," uviedol Michal Slivka. 

Zaistené náplaste s fentanylom sú najsilnejším analgetikom na svetovom trhu. Pre užívanie drogovo závislých môžu byť poriadne nebezpečné, stačí, že neodhadnú dávku. Ich účinok je sto násobne vyšší ako heroín. V minulosti bolo z tejto látky zaznamenaných už množstvo smrteľných predávkovaní. "Závislosť vzniká veľmi rýchlo a odvykanie je sprevádzané ťažkými abstinenčnými príznakmi," dodal Slivka. 

Vyšetrovateľ podal pre 12 ľudí aj návrh na ich vzatie do väzby, o všetkom tak bude rozhodovať súd v najbližších hodinách.

Pozrite si súvisiacu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy