Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Pri prepade banky získal lupič 10 tisíc eur, pri úteku ich stratil
Zdielať na

Pri prepade banky získal lupič 10 tisíc eur, pri úteku ich stratil

BRATISLAVA / Polícia pátra po páchateľovi lúpežného prepadnutia pobočky banky v Bratislave, ku ktorému došlo vo štvrtok tesne pred záverečnou. Lupič mal zálusk na ľahko získané peniaze, jeho úmysel ale nevyšiel podľa predstáv.

Banku na Saratovskej ulici v Bratislave prepadol v podvečerných hodinách ozbrojený lupič. Ako informoval bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff, muž ozbrojený krátkou guľovou zbraňou vošiel do banky krátko po 16:30 a pod hrozbou použitia zbrane, žiadal od zamestnankyne peniaze.

​Žena mu z obavy o život dala desaťtisíc eur. Počas prepadnutia bolo v banke viacero klientov i zamestnancov, zranený nebol nikto.

Páchateľ z banky odišiel na športovom motocykli, spozorovala ho však dopravná hliadka, ktorá ho začala prenasledovať. Počas úteku páchateľ stratil odcudzené peniaze. Hliadke unikol v blízkosti mosta Lafranconi v smere do mestskej časti Petržalka. Počas úteku páchateľa explodovalo farbivo, ktoré znehodnotilo bankovky. Podľa Szeiffa nie je vylúčené, že farbou môže byť postriekaný aj samotný páchateľ, po ktorom už polícia pátra. "V prípade, ak majú občania informácie, ktoré by mohli pomôcť k objasneniu tohto skutku, môžu ich oznámiť na bezplatnom čísle polície 158, osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení, prípadne formou správy na facebookovom profile polície," dodáva Szeiff.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy