Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Na východe sa zrútil kamión z mosta. Okamžite začal horieť
Zdielať na

Na východe sa zrútil kamión z mosta. Okamžite začal horieť

DEMJATA, RASLAVICE / Nákladné auto naložené pieskom sa zrútilo z mosta medzi obcami Demjata a Raslavice na východnom Slovensku. Kabína vodiča začala po náraze do stromu horieť. Požiar nákladiaka v hlbokej priekope likvidovali hasiči takmer hodinu.

Nákladné auto skončilo v priekope, hlboko pod úrovňou cesty. Kabína vodiča bola už po náraze do stromu totálne zničená a navyše začala horieť. "Kabína už bola v plameňoch, začali sme s hasebnými prácami. Bola použitá aj pena, nakoľko vytekali ropné látky z vozidla," opísal zasahujúci hasič Ján Ceľuch. 

Vodič nákladného auta prerazil zábradlie aj zvodidlá a skončil až pod mostom. Z kabíny vyšiel po vlastných, no bol zranený. Na pomoc mu pribehol okoloidúci vodič. "Bol pri vedomí, komunikoval s nami, následne sme ho transportovali z miesta nehody a odovzdali RZP," dodáva Ceľuch. 

Zraneného vodiča sa ujali lekári v bardejovskej nemocnici. Má viacero zlomenín. Pri pohľade na kabínu, v ktorej sa viezol, je však skôr zázrak, že sa z nej dostal celkom sám. Hasičom komplikoval zásah aj samotný náves nákladného auta. Ten ostal opretý o okraj mosta a hrozilo jeho zrútenie.

"Náves visel nad nami, hrozil aj zosuv čiže museli sme aj na to dávať pozor," uviedol Ceľuch. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy