Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
S kamiónom zišiel z cesty a prevrátil sa nabok. Vodič nafúkal takmer 3 promile
Zdielať na

S kamiónom zišiel z cesty a prevrátil sa nabok. Vodič nafúkal takmer 3 promile

ĽUBOCHŇA / Takmer tri promile nafúkal kamionista, ktorý ráno havaroval v Ľubochni. Pri prejazde obcou zišiel z cesty, kde sa aj s návesom prevrátil na bok. Opitý vodič skončil v nemocnici, pri nehode si totiž narazil hrudník.

Kamionista smeroval z Ružomberka na Martin. V Ľubochni zišiel z vozovky, pričom sa kamión prevrátil na bok a skončil pod úrovňou cesty. "Po príchode na miesto nehody sa vodič kamióna nachádzal ešte v kabíne. Okoloidúci šoféri mu poskytli prvú pomoc," informoval Vladimír Kačník, veliteľ zásahu HaZZ Ružombeok.

​Spolu so záchranármi mu následne hasiči zafixovali krčnú chrbticu a vytiahli ho z kabíny. Nemal žiadne viditeľné zranenia, no bol značne dezorientovaný. V sanitke ho policajti podrobili dychovej skúške so zarážajúcim výsledkom. "43-ročný vodič, občan Ukrajiny sa po dopravnej nehode podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,42mg/l alkoholu vo vydychovanom vzduchu, čo je v prepočte 2,96 promile," povedal Radko Moravčík, hovorca KR PZ Žilina. "Vozidlo netvorí prekážku na vozovke a čaká sa na colnú políciu," dodal Vladimír Kačník. 

Spolu s nimi policajti otvorili náves a skontrolovali náklad. Štiepané, palivové drevo budú musieť pred vyťahovaním kamióna vyložiť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy