Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Bil ju a vyhrážal sa jej smrťou. Súdny proces ale po štyroch rokoch stále neukončili
Zdielať na

Bil ju a vyhrážal sa jej smrťou. Súdny proces ale po štyroch rokoch stále neukončili

BRATISLAVA / Bitky, nadávky aj dýka pod krkom, to všetko mala roky zažívať žena z východného Slovenska. Matka troch detí sa rozhodla peklo s bývalým manželom ukončiť. Hoci muža už polícia obvinila a dokonca ho aj odsúdili, stále je na slobode.

"On povedal, že ja nebudem mať pokoj, pokiaľ on bude nažive," povedala exmanželka obvineného. Muž je obvinený z prečinu nebezpečné vyhrážanie a z prečinu marenie výkonu úradného rozhodnutia. Súdny proces ani po štyroch rokoch nie je ukončený. 

"On ma dlhodobo týral, nadávky, urážky, priložil mi nôž pod krk," povedala žena. Podľa polície mal muž priložiť čepeľ noža svojej manželke ku krku a vyhrážal sa jej zabitím.

Vo štvrtok sa mal obžalovaný Marián dostaviť na Okresný súd v Humennom. "Predmetom verejného zasadnutia uvedenej trestnej veci vedenej Okresným súdom Humenné je rozhodnutie o premene trestu uloženého odsúdenému rozsudkom zo dňa 14. apríla 2016," povedala hovorkyňa krajského súdu v Prešove Ivana Petrufová.

Počas plynutia podmienečného trestu, ktorý mu bol uložený za prečin nebezpečné vyhrážanie sa totiž dopustil ďalšieho trestného činu, a to marenie výkonu úradného rozhodnutia. Nedodržiaval totiž zákaz vstupu do domu, kde jeho exmanželka býva. "Predmetným rozsudkom bol v tom čase uznaný za vinného zo spáchania pokračujúceho prečinu nebezpečné vyhrážanie, za čo mu bol uložený trest odňatia slobody vo výmere 12 mesiacov s podmienečným odkladom výkonu trestu na skúšobnú dobu v trvaní 18 mesiacov," dodala Petrufová.

Obžalovaný sa ale na poslednú chvíľu ospravedlnil z dôvodu práceneschopnosti. Sudca štvrtkové verejné zasadnutie preto odročil na neurčito.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy