Oblačno
16°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Traja zomreli pri nehodách a napriek tomu nikto nebol obvinený
Zdielať na

Traja zomreli pri nehodách a napriek tomu nikto nebol obvinený

OHRADZANY / Za tri mesiaci tri zbytočne vyhasnuté mladé životy. Všetci traja muži zomreli pri dopravných nehodách. Humenskí policajti rozsiahlym vyšetrovaním zistili, kto je vinníkom, no napriek tomu neobvinili nikoho.

Pri obci Ohradzany v novembri minulého roka auto, v ktorom sa viezli dvaja muži vo veku 23 a 24 rokov z neznámych príčin narazilo do vozidla idúceho pred nimi v tom istom pruhu. Viezli sa v ňom dve ženy, pričom jednu pri kolízii z auta vymrštilo. Obe skončili v stabilizovanom stave v nemocnici. Mladíci také šťastie nemali.

Policajti v prípade viedli trestné stíhanie a pribrali aj znalca. Po mesiacoch vyšetrovania obvinenie nepadlo, no vinník je známy: "Trestné stíhanie bolo zastavené z dôvodu, že je neprípustné, keďže vinník nehody zomrel," povedal Marek Lukacko, RIADITEĽ OR PZ Humenné.

O tri mesiace neskôr vyhasol ďalší mladý život v okrese Medzilaborce. Auto zrazilo chodca. Ku kolízii došlo v týchto miestach medzi obcami Radvaň nad Laborcom a Brestov. Podľa polície 28-ročný chodec z neďalekej obce stál v bielej stredovej čiare.

Záchranári o jeho život bojovali zo všetkých síl. Oživovanie na mieste bolo úspešné, mu muž po asi piatich hodinách v nemocnici zomrel. Pri dokumentovaní nehody policajti našli aj fľašu lacného vína.

Kým u 28-ročného vodiča z michalovského okresu dopadla dychová skúška negatívne, chodcovi na zistenie alkoholu odobrali krv a výsledok bol pozitívny. A to takmer 2,5 promile alkoholu. Z vyšetrovania vyplýva, že vodič z michalovského okresu za kolíziu nemohol a zrážke zabrániť nedokázal.

Nehoda sa môže stať aj uprostred sídliska:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy