Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Jeden zranený stále u lekárov, polícia vyšetruje všeobecné ohrozenie pri výbuchu plynu
Zdielať na

Jeden zranený stále u lekárov, polícia vyšetruje všeobecné ohrozenie pri výbuchu plynu

BRTATISLAVA / Výbuch plynovodu v centre Bratislavy vyšetruje polícia ako všeobecné ohrozenie. V starostlivosti lekárov zostáva po včerajšku jeden zranený muž. Dnes sme sa dostali do niektorých častí poškodenej budovy.

Podľa polície explózia spôsobila škody značného rozsahu, zatiaľ ale nebola presne stanovená ich výška. Jedna z obyvateliek nám povedala, že tlaková vlna ju odhodila asi o dva metre. Niektoré dvere v spoločných priestoroch odhodilo dokonca až o 5 metrov. Najväčšie škody výbuch spôsobil v pivničných priestoroch, kam sa prepadla aj časť prízemia.

"Pracovník výkopových prác poškodil bagrom silnotlakový plynovod s následným únikom plynu, ktorý zahorel. V blízkej budove došlo k explózii," hovorí Milan Vanga, hovorca SPP Distribúcia.

V zdevastovaných priestoroch masážneho salóna a kancelárií, ktoré boli v suteréne sa našťastie v tom čase nikto nenachádzal. Poloprázdny bol aj podnik na prízemí. Asi 5 ľudí odtiaľ ušlo len cez malý otvor, ktorý zostal po zrútení sklenenej steny. Pri výbuchu sa zranili dvaja ľudia. Jedného po ošetrení prepustili domov. Druhý je naďalej hospitalizovaný.

"Utrpel viaceré poranenia celého tela, takzvanú polytraumu," hovorí Alena Krčová, hovorkyňa OS ZZS SR.

Podľa rozhodnutia statika nebola vážne porušená stabilita budovy. Je však odpojená od plynu, elektriny a vody. Väčšina obyvateľov bytov preto odišla bývať k príbuzným. Približne 5 ľudí sa rozhodlo vrátiť domov. Budovu od včera strážia mestskí policajti. Pasáž je naďalej uzavretá, rovnako aj všetky prevádzky.

Pripomeňme si deň výbuchu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy