Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Rybári našli vo vode končatinu. Polícia ale stále pátra po zvyšku tela
Zdielať na

Rybári našli vo vode končatinu. Polícia ale stále pátra po zvyšku tela

ZVOLEN / Záhadný nález v rieke Slatina zamestnáva už niekoľko dní policajtov vo Zvolene. Rybári našli vo vode ľudskú končatinu aj s topánkou. Stále sa ale nenašiel zvyšok tela polícia navyše neeviduje žiadnu nezvestnú osobu. V utorok sa preto na miesto vrátili policajti a hasiči a okolie nálezu dôkladne prehľadali.

Dolná končatina aj s topánkou a kusom nohavice, ktorú doplavila rieka Slatina k brehu zamestnáva celý policajný tím. Našli ju úplnou náhodou, plávajúcu topánku na hladine si všimli rybári počas víkendovej rybačky. "Videl som topánku vo vode, tak mi zo srandy napadlo, že k topánke patrí aj noha. A keď sme s tým pohli, vyplávala z toho kosť," opísal udalosti rybár Ivan rybár. 

Telo, ktoré by k nohe patrilo ale doteraz nenašli. Ešte cez víkend prehľadávali rieku hasiči na člnoch. V utorok preto pokračovali v rozsiahlej akcii. Policajti, hasiči, psovodi, na pešo aj na štvorkolkách prešli terénom až po Môťovskú priehradu vo Zvolene."Terén je dosť komplikovaný, takže budeme musieť prehľadávať celé okolie rieky do vzdialenosti minimálne 150 metrov," povedal ​Štefan Varga, KCZS Gabčíkovo. 

Na brehu rieky, zhruba 500 metrov nad miestom víkendového nálezu dolnej končatiny sa im v utorok podarilo nájsť topánku so šiltovku. Dúfajú, že by im tieto stopy teraz mohli prezradiť o pozadí záhadného nálezu viac. "Nájdené časti oblečenia pôjdu na expertízne skúmanie," informovala Petra Kováčiková, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica.

Pôvod končatiny nie je známy, pozostatky sú na súdnej pitve. Podľa našich informácii ležala končatina vo vode niekoľko mesiacov a pravdepodobne by malo ísť o nohu patriacu mužovi. Polícia ale v posledných mesiacoch neeviduje žiadnu nezvestnú osobu, stále nevedia kde je samotná obeť ani to ako sa končatina do vody dostala. "Polícia vo Zvolene začala v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," dodala  Petra Kováčiková

Súvisiace články

Najčítanejšie správy