Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Aký otec, taký syn. V policajnej cele triezveli spoločne
Zdielať na

Aký otec, taký syn. V policajnej cele triezveli spoločne

BREZNO / V Nemeckej cez víkend policajti zastavili 19-ročného mladíka, ktorý nafúkal viac ako 1,5 promile. Za necelú hodinu za ním nasledoval jeho otec, ktorý taktiež šoféroval pod vplyvom alkoholu. Oboch v nedeľu večer doviedli na Okresný súd v Brezne, ktorý rozhodol o ich treste.

Vracali sa z oslavy, otec aj syn so svojimi príbuznými sedeli v aute, ktoré neďaleko Nemeckej zastavila policajná hliadka. Miroslav (19) nafúkal a policajti ho preto odviedli na policajné oddelenie. Za volant si vzápätí sadol jeho 40-ročný otec, ktorý bol ale tiež pod vplyvom alkoholu. "V priebehu jednej hodiny ich zastavila policajná hliadka a obaja nafúkali viac ako jedno promile," potvrdila Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica.  

​V policajnej cele museli obaja vytriezvieť. Otca aj syna následne obvinili z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Po vytriezvení ich eskortovali na Okresný súd v Brezne. 19-ročný Miroslav bol trestným rozkazom odsúdený na trojmesačný podmienečný trest a dostal 18-.mesačný zákaz viesť motorové vozidlá. Bez trestu neodišiel zo súdu ani jeho otec. "Súd mu uložil trest povinnej práce 150 hodín a zákaz viesť motorové vozidlá na 3 roky, rozhodnutie je právoplatné," informovala hovorkyňa súdu Nina Spurná. 

Ani jeden z mužov paradoxne nemá vodičský preukaz. Navyše v prípade 40-ročného otca nešlo o prvé takéto previnenie. "Starší z obvinených mal už v minulosti uložený zákaz viesť motorové vozidlo a bol aj súdne trestaný za marenie výkonu úradného rozhodnutia," dodala Mária Faltániová. 

V obci Horná Súča sa stal kuriózny prípad. V priebehu pár minút tam havarovali dvaja na mol opití vodiči:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy