Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Oheň zachvátil bytovku. Medzi evakuovanými bolo aj 4-mesačné bábätko
Zdielať na

Oheň zachvátil bytovku. Medzi evakuovanými bolo aj 4-mesačné bábätko

HNÚŠŤA / Evakuáciu sedemnástich ľudí si vyžiadal požiar bytovky v Hnúšti. Bolo medzi nimi aj štvormesačné bábätko. Požiar zachvátil podkrovné priestory a strechu, ktorú tam vymenili pred necelými tromi rokmi.

Poriadne nepríjemný budíček zažili obyvatelia bytovky. V sobotu ráno, okolo pol piatej ich zobudil dym a štipľavý zápach. "Sestra vravela, že asi zhora ide nejaký dym. Išiel som hore pozrieť a horelo tam. Bál som sa otvoriť dvere, išiel strašný dym stade, tak som zobral hasiaci prístroj a hasil som," povedal Mário, obyvateľ bytovky. Dovnútra horiace objektu sa ale bál ísť, privolal preto profesionálov. Pobudili aj susedov, na jednom z bytov ale dvere neotvárali. 

Evaukovali 17 ľudí, medzi nimi aj malé deti. Nikto z nich sa ale nezranil. Ako prvých k požiaru vyslali hnúšťanských hasičov, nakoniec tu ale zasahovali aj profesionáli z Rimavskej Soboty, Banskej Bystrice a dobrovoľníci z Klenovca. 

"Požiarom bola zasiahnutá v podstate celá strecha a podkrovné priestory. Požiar sa rozšíril do jedného bytu," vyjadril sa veliteľ zásahu hasičov Tomáš Rapčan. Oheň hasili z výšky pomocou plošiny. Na jednom z bytov na treťom poschodí sa počas hasiacich prác prepadla strecha. "Momentálne je požiar lokalizovaný, ďalej sa nešíri, budú pokračovať ďalšie práce, rozoberanie strešnej konštrukcie a hasenie skrytých ohnísk," pokračoval Rapčan. 

Hasiči tu zasahovali viac ako 8 hodín. Z miesta odchádzali okolo pol druhej popoludní. Požiar spôsobil škody za asi 50 tisíc eur. Podľa obyvateľov problémom bude zrejme komín, hoci strechu tu menili asi pred tromi rokmi. "Že vraj sused mal niečo s komínom," povedal obyvateľ bytovky Mário. 

Túto verziu ale budú musieť potvrdiť až hasiči, ktorí príčiny vzniku požiaru stále vyšetrujú.  

Oheň zachvátil aj luxusnú chatu. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy