Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Nehoda na R1. Auto zrazilo 3-ročného chlapca
Zdielať na

Nehoda na R1. Auto zrazilo 3-ročného chlapca

ŽIAR NAD HRONOM / Vážna dopravná nehoda sa stala na strednom Slovensku. Na R1 pri Žiari nad Hronom skončil pod kolesami auta iba trojročný chlapček. Dieťa sa z nepochopiteľných príčin dostalo na frekventovanú rýchlostnú cestu. Pre dieťa s ťažkými zraneniami leteli záchranári z Banskej Bystrice. Vrtuľník pristál rovno na rýchlostnej ceste.

Rýchlostná cesta smerom na stredné Slovensko bola koncom pracovného týždňa plná áut. Malé dieťa v hustej premávke by nikto z vodičov nečakal. 3 ročný chlapček vybehol na R1, rozbehnuté vozidlá sa mu snažili vyhnúť, no 32-ročný vodič zo Zvolena dieťa zachytil. "Pri predchádzaní vozidla mu do jazdnej dráhy náhle vošiel chodec, malé dieťa," uviedla Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica. 

​Trojročný Daniel sa k ceste zatúlal z neďalekej osady. Na cestu sa mu zrejme podarilo dostať cez dieru v oplotení. "Oni sa na dvore hrali, to bola chvíľa čo zbehol semká, boli viacerí..otec bol v robote a mama odbedhla na nákup," povedala chlapcova teta.

Chlapček utrpel vážne zranenia, na pomoc mu preto leteli záchranári z Banskej Bystrice. Vrtuľník pristál na mieste zrážky, priamo na rýchlostnej ceste, ktorú museli uzavrieť. "Nárazom utrpel úraz hlavy, hrudníka a ďalšie poranenia. Dieťa bolo napojené na umelú pľúcnu ventiláciu a s podozrením na poranenia viacerých častí tela bolo v stabilizovanom stave letecky prevezené," informovala Zuzana Hopjaková,

Nehodu vyšetruje polícia, no podľa viacerých vodičov krátko pred nehodou prebiehalo cez cestu okrem trojročného Daniela ešte niekoľko detí. Vodiči to nahlásili na polícii, no skôr ako stihli prísť došlo k nehode. "Na miesto bola ihneď vyslaná hliadka diaľničnej polície, ale keď prišli na miesto už tam bola dopravná nehoda," dodala Mária Faltániová.

Začiatkom roka zrazilo auto chodca:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy