Oblačno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Dôchodkyňa pustila v bytovke plyn a ohrozovala susedov. Nebolo to vraj prvýkrát
Zdielať na

Dôchodkyňa pustila v bytovke plyn a ohrozovala susedov. Nebolo to vraj prvýkrát

LOK / Dôchodkyňa pustila v byte plyn a zámerne ho nechala unikať. Stalo sa to ráno v obci Lok. Žena, sa takýmto spôsobom údajne vyhrážala susedom. Obyvatelia bytovky nám povedali pre TV JOJ, že z nej majú strach.

Plyn sa šíril z bytu a v ohrození boli 6 dospelí a jedno dieťa. "Nezavrela plyn na sporáku a už to aj na chodbe bolo cítiť," uviedla Helena Vargová, suseda. Žena(69) ráno okolo 6 hodiny nechala na plynovom sporáku pootvorený kohútik na jedom z horákov, plyn unikal aj do ostatných bytov a do spoločných priestorov. Susedov, ktorí ešte spali zobudil zápach. Upozornila ich ale aj dôchodkyňa, ktorá nechala plyn pustený. Chcela ich obviniť, že to urobili oni. Susedia zavolali políciu.

Dôchodkyňu policajti zadržali a predviedli na políciu, zistili aj to, že je pod vplyvom alkoholu. "Podozrivá osoba bola podrobená dychovej skúške s pozitívnym výsledkom viac ako dve promile," informovala Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ Nitra. Zadržaná žena v bytovke žije zhruba rok a pol. Obyvatelia pre TV JOJ povedali, že pusteným plynom ich už takto ohrozovala trikrát, myslia si, že nešlo o náhodu ani v tomto prípade.

Žena je momentálne umiestnená v cele a okolnosti prípadu policajti vyšetrujú. Susedia povedali, že za všetkým je alkohol. Neraz sa im pod vplyvom dôchodkyňa aj vyhrážala zabitím. "S takou susedou, to nie je sláva," povedala suseda. "Pani by bola v pohode keby nepila, keď je triezva, dá sa s ňou," dodal aj ďalší so susedov. "Vec realizuje obvodné oddelenie policajného zboru v Kalnej nad Hronom ako prečin násilia proti skupine obyvateľov. V prípade sú momentálne vykonávané ďalšie procesné úkony," doplnila Renáta Čuháková.

Ukrajinec prevážal nebezpečný plyn:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy