Zatiahnuté
19°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Muž si chcel po hádke postrelenú nohu ošetriť sám. Policajti po jeho chytení zistili, že už mal sedieť vo väzení
Zdielať na

Muž si chcel po hádke postrelenú nohu ošetriť sám. Policajti po jeho chytení zistili, že už mal sedieť vo väzení

BRATISLAVA / Prípad streľby v bratislavskej Dúbravke, o ktorom TV JOJ informovala v stredu, má kurióznu dohru. Majiteľ pozemku v záhradkárskej oblasti postrelil neznámeho muža. A to potom, ako ho prichytil na svojom pozemku pri pokuse o krádež. Páchateľ sa ale napriek postrelenej nohe rozhodol z miesta činu utekať. A vedel prečo. Už od začiatku roka ho hľadala polícia.

Majiteľ pozemku mal spozorovať muža, ako odnáša košík s kvetmi. Medzi dvojicou malo prísť k hádke a po tom, ako chcel neznámy z miesta odísť, mal majiteľ pozemku vystreliť do vzduchu z legálne držanej zbrane. Následne malo medzi nimi prísť k fyzickému kontaktu, pri ktorom ďalší výstrel zasiahol neznámeho do nohy. Postrelený muž si chcel ranu ošetriť sám, avšak polícia ho dolapila v jednej z chatiek v tejto záhradkárskej oblasti.  "Muž bol odovzdaný do starostlivosti privolaným záchranárom," vyjadrila sa policajná hovorkyňa Veronika Slamková. 

"Po ošetrení ho posádka previezla do jednej z bratislavských nemocníc a počas prevozu bol pri vedomý," informovala hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. Podľa informácií televízie JOJ ale páchateľ nebol polícií až tak neznámy. Má ísť o odsúdeného podvodníka, ktorý mal v januári nastúpiť do väzenia. Pred výkonom trestu sa ale skrýval, a to až doteraz. 

"Podozrivý bol umiestnený v cele policajného zaistenia. Ďalšie okolnosti tohto skutku sú v týchto chvíľach naďalej predmetom intenzívneho vyšetrovania," dodala Slamková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy