Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Špecializovaný trestný súd bude v pondelok rozhodovať o väzbe Mariana Kočnera
Zdielať na

Špecializovaný trestný súd bude v pondelok rozhodovať o väzbe Mariana Kočnera

Archívna reportáž

BRATISLAVA / O väzbe pre Mariana Kočnera rozhodne už v pondelok Špecializovaný trestný súd v Pezinku. TV JOJ už informovala, že o Kočnerovej aktuálnej kolúznej väzbe a preventívnej väzbe pre ekonomickú trestnú kauzu podvodu na miliónových zmenkách bude príslušný súd rozhodovať 1. apríla 2019.

Už v pondelok ráno o 9:00 začne Špecializovaný trestný súd v Pezinku z vlastnej iniciatívy rozhodovať o Marianovi Kočnerovi, či naďalej trvajú väzobné dôvody pre obvineného Kočnera alebo už pominuli. Podľa doterajších informácií TV JOJ, mal Kočner pripravovať aj útek, preto je možné, že súd bude rozhodovať aj o útekovej väzbe. 

Kočner sedí vo väzbe pre zmenkovú kauzu. Navrhoval ju prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta, ktorý s ňou uspel po sťažnosti na Najvyššom súde SR. ​

Kočner je ako jediný z obvinených z vraždy Martiny Kušnírovej a Jána Kuciaka väzobne stíhaný pre inú trestnú vec, ako aj údajní vykonávatelia, sprostredkovateľ či objednávateľ vraždy. Kočnera z vraždy obvinil vyšetrovateľ len nedávno, 8.marca 2019. Proti obvineniu podal sťažnosť, o ktorej zatiaľ dozorový prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry GP SR nerozhodol. 

​V súvislosti s obvinením Mariana Kočnera sa začalo hovoriť aj Jaroslavovi Haščákovi. Ten odmieta, že by mal niečo spoločné s vraždou Jána Kuciaka. Pozrite si reportáž

Súvisiace články

Najčítanejšie správy