Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Farmári vymenili ťažké stroje. Do Bratislavy idú na koňoch
Zdielať na

Farmári vymenili ťažké stroje. Do Bratislavy idú na koňoch

Archívne video

GYŇOV / Farmári z iniciatívy poľnohospodárov si to v pondelok namierili z Gyňova pri Košiciach do Bratislavy pred úrad vlády.

Ich protestná trasa však povedie predovšetkým poliami a lesmi. Ťažké mechanizmy totiž zamenili za kone. Na ich sedlách chcú navštíviť viacero obcí a miest, kde budú ľudí a ich kolegov žiadať o podpisy pod petíciu na odvolanie ministerky pôdohospodárstva. Do hlavného mesta by mali doraziť v piatok. Gabriele Matečnej vyčítajú, že ani rok po ich prvom vzájomnom stretnutí neprijala dostatočné opatrenia na zlepšenie podmienok malým a stredným farmárov. Klesá potravinová sebestačnosť. Ako príklad uviedli, že z desiatich jabĺk na predajnom pulte sú len 3 domáce a zvyšok je z dovozu.

Ladislav Oravec z Iniciatívy poľnohospodárov prezradil: "Účelom tejto cesty je agitovať, aké prehrešky koná Ministerstvo pôdohospodárstva a pôdohospodárska platobná agentúra a aby sa zapojili do petícií za odvolanie pani Matečnej." 

 "V Bratislave by sme mali byť cirka o takej štrnástej hodine. Tri hodiny sa chceme presúvať po území Bratislavy a zvolávať ľudí na verejné zhromaždenie občanov, ktoré sa má uskutočniť o sedemnástej hodine pred Úradom vlády, kde chceme vyzvať spoločne všetci premiéra Slovenskej republiky aby pani Matečnú konečne odvolal," informoval nás Patrik Magdoško z Iniciatívy poľnohospodárov.

Nespokojní farmári rokovali na Úrade vlády už aj vo februári:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy