Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pri čelnej zrážke zomreli obaja šoféri. Spolujazdec bojuje o život
Zdielať na

Pri čelnej zrážke zomreli obaja šoféri. Spolujazdec bojuje o život

PARDUBICE / Tragicky sa skončila v noci čelná zrážka osobných vozidiel pri východočeských Pardubiciach. Slovenský šofér neprežil, jeho spolujazdec je vo vážnom stave v starostlivosti lekárov vo fakultnej nemocnici.

Po náraze zostali z oboch áut vraky. Motory sa po náraze doslova premiestnili na predné sedadlá. "Čelný náraz bol pravdepodobne vo väčšej rýchlosti a podľa pokynov lekára sme vyprostili ťažko zranenú osobu, použili sme vyprosťovacie hydraulické zariadenie," uviedol veliteľ zásahu Roman Michek. 

​Dvaja slovenskí robotníci išli podľa informácií TV JOJ na nočnú smenu do pardubickej priemyselnej zóny. "Na mieste došlo k úmrtiu dvoch osôb, jedna bola prevezená do nemocnice v Hradci Králové," informovala Eva Maturová, hovorkyňa pardubickej polície. O život tam bojuje s ťažkými zraneniami 39-ročný Slovák, jeho 34-ročný kolega na mieste zahynul. Nehoda stála život aj 32-ročného českého vodiča druhého auta. "Vzhľadom na to, že nebolo zrejmé, koľko osôb cestovalo vo vozidlách, na miesto bol privolaný aj psovod, ktorý prehľadal okolie, či sa tam nenachádza niekto zranený," povedala Eva Maturová. Hoci sa to nakoniec nepotvrdilo, bilancia je aj tak tragická. 

Táto cesta, ktorú prezývajú aj stará pražská, je miestom častých nehôd, aj keď by sa dalo povedať, že je veľmi prehľadná. "Zažil som tých nehôd rádovo desiatky," dodal Roman Michek. 

Vodič na rovnom úseku z neznámych príčin zišiel z cesty a nabúral do stromu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy