Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Slovensko sa stretne v kvalifikačnom zápase s Maďarskom. Vodiči sa budú musieť pripraviť na obmedzenia
Zdielať na

Slovensko sa stretne v kvalifikačnom zápase s Maďarskom. Vodiči sa budú musieť pripraviť na obmedzenia

TRNAVA / Na futbalom štadióne Antona Malatinského v Trnave sa vo štvrtok stretnú reprezentačné mužstvá Slovenska a Maďarska. Zápas polícia označila za rizikový, a tak prijala bezpečnostné opatrenia, ako aj dopravné obmedzenia.

Napriek tomu, že sa kvalifikačný zápas proti Maďarsku začne pred deviatou hodinou večer, polícia bude na bezpečnosť dohliadať už niekoľko hodín pred samotným duelom. "Na zabezpečenie verejného poriadku polícia uzatvorí na nevyhnutne potrebný čas, najmä od 14. do 23. hodiny Kollárovú ulicu v Trnave," vyjadrila sa hovorkyňa polície Mária Linkešová.  

Ulica teda bude uzatvorená od križovatky Kollárova-Rázusova po vjazd do podzemných garáží City Areny. Obyvateľom Podjavorinskej ulice bude umožnený vjazd od Kollárovej ulice oproti vchodu do nákupného centra. Slovenský futbalový zväz zároveň žiada fanúšikov, aby prišli na štadión aspoň tri hodiny pred zápasom. "Polícia žiada občanov, aby s týmito obmedzeniami rátali a svoj program si naplánovali tak, aby sa ich obmedzenia dotkli čo najmenej," upozornila Linkešová.

Keďže je zápas označený ako rizikový, opatrenia prijali aj samotní organizátori. Štvrtkové stretnutie je totiž pre slovenskú futbalovú reprezentáciu dôležité aj pre postup na budúcoročné majstrovstvá Európy. Očakávajú teda, že prinesie aj mimofutbalové napätie. Lístky na kvalifikačný zápas sú na meno a priezvisko a na výzvy usporiadateľov sa musia preukázať aj občianskym preukazom. Zároveň pri vstupe na štadión sa každý jeden fanúšik podrobí prísnym kontrolám.

Nemali by ste mať pri sebe pyrotechniku, ostré predmety, alkohol, či omamné látky a zároveň si zahaľovať tvár. Na štadióne budú v pohotovosti aj záchranné zložky.

Pozrite si rozhovor o novom futbalovom štadióne na Tehelnom poli: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy