Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Hasiči bojovali s rozsiahlym požiarom v bytovke. Štyri osoby sa zranili
Zdielať na

Hasiči bojovali s rozsiahlym požiarom v bytovke. Štyri osoby sa zranili

Archívna reportáž

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU / Viac ako desiatka hasičov nad ránom zasahovala pri dvoch rozsiahlych požiarov. Jeden vypukol v bytovom dome a druhý pohltil zaparkované auto stojace práve pred ním. Hasiči museli niekoľko ľudí evakuovať. Následkom požiaru utrpeli štyri osoby zranenia.

Štrnásť hasičov  z Bánoviec nad Bebravou, Partizánskeho, Púchova, Trenčína a členovia DHZO Bánovce nad Bebravou boli pred treťou hodinou ráno vyslaní k rozsiahlemu požiaru. "Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že ide o dva požiare. Požiarom bolo zasiahnuté zaparkované osobné motorové vozidlo a priestory v bytovom dome na 7. poschodí," informovala hovorkyňa hasičov Katarína Križanová. Nevetrané priestory boli zakrátko plné čierneho dymu. Na štipľavý zápach sa ako prvé zobudilo 13-ročné dievča. Plamene pohltili nábytok v chodbe, kde mali rodiny odložené prevažne šaty a obuv.

Hasiči z bytovky museli evakuovať 17 ľudí, pričom štyri osoby utrpeli zranenia. Zasahovať museli aj záchranári, niekoľko ľudí sa priotrávilo a v sanitke skončil aj jeden zo zasahujúcich policajtov. 

Na mieste udalosti zasahuje aj evakuačný autobus HaZZ. Evakuovaní ľudia našli dočasne útočisko v mestskom kultúrnom stredisku, ktoré stojí hneď pod panelákom, v ktorom horelo. Hasičom sa požiar osobného vozidla aj priestorov v bytovom dome podarilo zlikvidovať. V chodbových priestoroch zvyknú obyvatelia bytovky fajčiť. Požiar tak mohol vzniknúť aj neuhaseným ohorkom z cigarety. 

Požiar zachvátil penzión v Novej Lesnej. Strecha zhorela do tla:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy