Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Prokurátor podal na Alenu Zsuzsovú návrh na predĺženie väzby
Zdielať na

Prokurátor podal na Alenu Zsuzsovú návrh na predĺženie väzby

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal na Alenu Zsuzsovú a ďalšie tri osoby v kauze vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej návrh na predĺženie väzby. Ako prvý o informácií informoval portál teraz.sk.

Návrh bol doručený v utorok na Špecializovaný trestný súd v Pezinku (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, informuje portál teraz.sk.

To, že pre obvinených z vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej bude Úrad špeciálnej prokuratúry žiadať predĺženie väzby, o tom už dozoroví prokurátori informovali verejnosť minulý týždeň vo štvrtok na rozsiahlej tlačovej konferencii, na ktorej predložili verejnosti akýsi odpočet toho, čo všetko vyšetrovacie orgány pri vyšetrovaní tejto úkladnej vraždy vykonali. 

Koľko svedkov, podozrivých vypočuli a aký je rozsiahly vyšetrovací spis. Samotné predĺženie väzby už v utorok dopoludnia potvrdila aj hovorkyňa ÚŠP, ktorá povedala, že dozoroví prokurátori na Špecializovaný trestný súd v Pezinku na pracovisko v Banskej Bystrici predložili návrh na predĺženie väzby pre Alenu Zsuzsovú a ďalšie tri osoby. Pre 4 obvinených žiadajú predĺženie väzby preto, lebo vyšetrovatelia musia robiť ďalšie úkony, vypočúvať ďalších svedkov. 

Niektoré úkony, tým, že obvinili v závere minulého týždňa aj samotného Kočnera, tak budú musieť zopakovať za prítomnosti tohto obvineného. Ako sa už vyjadrili dozoroví prokurátori tak toto celé konanie vyšetrovania vraždy sa predĺži minimálne o polroka a pravdepodobne žaloba na piatich obžalovaných z vraždy pôjde na súd až niekedy na jeseň. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy