Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Kvôli desiatim eurám ukradol kočík rodine s troma deťmi
Zdielať na

Kvôli desiatim eurám ukradol kočík rodine s troma deťmi

NOVÉ ZÁMKY / Kočík rodiny s tromi deťmi skončil v záložni, zlodej ho vymenil za 10 eur. Dokonca sa pozná s otcom rodiny. Krátko pred tým, ako kočík zmizol, im totiž zaklopal na dvere, či mu vedia požičať 10 eur, vraj na vlak.

Majiteľ kočíka, Patrik Rupek sa o odcudzení kočíka dozvedel od svojej manželky: "Manželka išla pre dcérku do škôlky a hovorí, že nemáme tu kočík." Najmladší člen rodiny, ani nie ročný Samko, tak musel odprevádzať sestričku do škôlky na maminých rukách.

"Ja som to riešil s pani domovníčkou, ona mi povedala tiež, že niekto cudzí to musel byť," priznal pán Rupek. Na muža tlačiaceho prázdny športový kočík upozornila aj žena bývajúca v jednom z okolitých panelákov. To už prípad nahlásili na obvodné oddelenie novozámockej polície. "Pobehali záložne, bazáre a nakoniec sa kočík našiel, týmto by som im chcel aj poďakovať," povedal majiteľ odcudzeného kočíka.

Majitelia záložní sa voči takýmto zlodejom nemajú ako brániť. "Keď tých ľudí poznáme, vieme, že sú z takého prostredia, môžem bez udania dôvodu povedať, že nezoberiem," informovala nás majiteľka záložne v Komárne, Ági Balogh. V komárňanskej záložni, ktorú Ági Balogh prevádzkuje už 20 rokov, kočíky síce ani neberú, ale kombinácia muža s detským kočíkom vraj nemusí byť podozrivá. Navyše klienti musia podpísať zmluvu a predložiť doklad totožnosti. Majiteľka záložne ďalej vysvetľuje, aký doklad musí predávajúci predložiť a aký je ďalší postup: "Občiansky preukaz a podpisujú zmluvu, a tam je uvedené že to je výlučne jeho majetkom napriek tomu sa takéto stáva. Zbytočne sa pýtam, veď on si môže vymyslieť čo chce."

Polícia pravidelne pri pátraní po ukradnutých veciach preveruje aj záložne."Keď prídu, spolupracujeme, snažíme sa, nechávajú tu popis kradnutých vecí a keby niekto niečo také doniesol," hovorí Ági Balogh. V prípade, ak sa tak udeje, vec automaticky oznámia polícii. "Takže im to vydáme a tým pádom my sme na tom stratili – ešte sa nestalo za tých 20 rokov, čo to robím, že by nám niekto vrátil peniaze," dodala majiteľka záložne.

V obci Valča poškodili neznámi páchatelia unikátnu sochu jeleňa:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy