Skoro jasno
17°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Štefan neprežil brutálny útok palicou. Páchateľ si ho mal vybrať náhodou
Zdielať na

Štefan neprežil brutálny útok palicou. Páchateľ si ho mal vybrať náhodou

DOBŠINÁ / K brutálnemu útoku došlo v sobotu neskoro večer v Dobšinej pri Rožňave. Už v minulosti trestaný mladík, ktorý je za ďalší skutok vyšetrovaný na slobode, ohavným spôsobom dobil 28-ročného Štefana. Muž po bitke zraneniam na mieste podľahol. Útočníkovi bolo zrejme jedno na koho zaútočí. Bol agresívny a Štefan bol zrejme jeho náhodná obeť.

Ondrej mal krčmu vykradnúť približne pred dvomi týždňami, v sobotu večer sa tam vrátil a žiadal alkohol zdarma. Z krčmy ho vyhodili a zrejme preto sa chcel pomstiť. Agresívny Ondrej sa následne údajne išiel na ohavný čin pripraviť. Zaobstaral si metrový kus hrubého dreva a neďaleko pohostinstva si mal vyzliecť a odložiť kabát. S metrovicou čakal pred dverami krčmy. "Išiel domov a doniesol takú palicu veľkú," uviedol svedok incidentu. 

​Z pohostinstva vyšiel ako prvý nič netušiaci Štefan. Vrah ho mal zasiahnuť priamo do hlavy. Ohavný čin nasnímala jedna z mestských kamier, záznam je už v rukách vyšetrovateľov. Podľa informácií TV JOJ z miesta vyšetrovania malo ísť o brutálny útok. Ondrej mal Štefana udierať do oblasti hlavy opakovane. "Jeden ho zbil a jeho žena ho potom okradla,peniaze mu zobrala," povedal ďalší svedok. 

Okoloidúci ihneď privolali záchranárov, ktorí Štefana resuscitovali približne hodinu. Jeho poranenia ale boli nezlúčiteľné so životom. "Chlapec si nezaslúžil tak krutý osud," so smútkom poznamenala obyvateľka Dobšinej. Páchateľ (22) hneď po útoku z miesta činu odišiel. "Muža podozrivého zo spáchania skutku policajti zadržali a po vykonaní potrebných procesných úkonov, umiestnili do cely policajného zaistenia," informovala Lenka Ivanová, hovorkyňa, KR PZ KE. "On už sedel v base za krádeže," podotkol obyvateľ Dobšinej. Aký trest Ondrejovi tentokrát hrozí určí až vyšetrovateľ. "Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície krajského riaditeľstva policajného zboru v Košiciach v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin vraždy. Bližšie informácie nateraz nie je možné poskytnúť," dodala Lenka Ivanová. 

Na dvoch mestských policajtov zaútočili 5 muži. Zasiahnuť museli štátni policajti:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy