Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Likvidačný požiar v osade. Rodina prišla o všetko
Zdielať na

Likvidačný požiar v osade. Rodina prišla o všetko

BATIZOVCE / Rodičia so štyrmi deťmi v nedeľu utekali pred plameňmi. Okolo tretej v noci ich drevený dom zachvátil požiar. Rodina prišla o všetko.

"Začalo to nejak pukať. Vyšiel som von a zbadal som, že to horí," hovorí majiteľ vyhoreného príbytku. 

Zástupca veliteľa Dobrovoľného hasičského zboru Batizovce informoval TV JOJ:"Nás zavolalo krajské operačné stredisko z Prešova tesne po tretej hodine v noci. Boli tu už profesionálni hasiči zo staníc z Mengusoviec a Popradu." Okolo šiestej hasiči miesto požiaru opustili, no o pár minút sa museli dobrovoľníci z Batizoviec na miesto vrátiť.

"Vplyvom silného vetra a to, že majiteľ mal strašne veľa palivového dreva na kope, tak sa to opäť rozhorelo. Preto sme povolali na pomoc ešte dobrovoľných hasičov zo Štrby," povedal zástupca veliteľa.

Majiteľ s manželkou a štyrmi deťmi stihol pred plameňmi ujsť. Zronený sedel v aute a nemal silu ísť pozrieť, ako mu oheň všetko zničil. "Pätnásť rokov sme tam bývali a nič sa nestalo, iba teraz," smutne konštatoval majiteľ.

Profesionálni dobrovoľníci síce nemali šancu zachrániť príbytok, ale zabránili tomu, aby sa oheň rozšíril na ostatné objekty. Prečo začalo horieť, nevie povedať ani majiteľ. "Ako horelo elektrika ešte normálne svietila. Piecku sme mali novú, ale bola to hodina, čo sme prestali kúriť, " prezradil nám majiteľ. Príčina požiaru bude známa až po vyšetrovaní.

V najväčšej osade v Michalovciach vznikol obrovský požiar:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy