Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Muža prepadli traja páchatelia. Zobrali mu peniaze aj jedlo
Zdielať na

Muža prepadli traja páchatelia. Zobrali mu peniaze aj jedlo

BEŽOVCE / Muža (56) z obce Bežovce v Sobraneckom okrese lúpežne prepadli v jeho rodinnom dome traja páchatelia. Ohrozovali ho s kuchynským nožom a žiadali od neho peniaze. Potom, čo im dal menšiu finančnú hotovosť z domu odišli, ale stihli sa u neho dosýta najesť. Kriminalistom sa prípad podarilo objasniť vo veľmi krátkom čase.

Dušan (56) žije v dome sám. Vo večerných hodinách ho v kuchyni prekvapila nečakaná návšteva. Išlo o troch mužov, ktorí sa do vnútra dostali vchodovými dverami. "Vošli do jedného z domov v obci Bežovce a jedna z podozrivých osôb s nožom v ruke žiadala od poškodeného muža peniaze," opísala situáciu Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ Košice.

Muž lupičom údajne najskôr tvrdil, že žiadne peniaze nemá. Zo strachu o svoj život im ale napokon dal 24-eurovú hotovosť. "K zraneniu poškodeného muža nedošlo a ani nebola spôsobená žiadna materiálna škoda," informovala Lenka Ivanová. "Ublížiť mu neublížili, len ho napadli a povedali mu, že nejaké peniaze chcú a odišli. Ale on je chudák, on nemá nič," povedal obyvateľ obce. 

Pred odchodom z domu sa ale lupiči ešte dobre najedli. Z chladničky si vybrali salámu, ktorú v kuchyni zjedli spolu s chlebom. "Policajti udalosť na mieste dôkladne zadokumentovali a zaistili stopy, ktoré boli zaslané na kriminalisticko-expertízne skúmanie," dodala Lenka Ivanová. Policajtom sa hneď na ďalší deň od prepadu podarilo vypátrať a zadržať trojicu miestnych mužov. Gabriel, Ladislav a Jaroslav opúšťali svoje domovy už s putami na rukách.

"On bol opitý a on si nepamätá čo urobil," povedala mama jedného z obvinených. Muži vo veku 16, 20 a 36 rokov boli po vypočutí umiestnení do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ ich už všetkých troch obvinil zo zločinu lúpeže a prečinu porušovania domovej slobody a zároveň spracoval podnet na ich väzobné stíhanie. "Obvineným osobám hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov, obvinenej mladistvej osobe sa v prípade dokázania viny trestná sadza znižuje na polovicu," dodala Lenka Ivanová.

Dôchodcu prepadol neznámy muž. Starší pán sa len tak nedal a s páchateľom zápasil:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy