Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Magistrát zvažuje otvoriť pobočku mestskej polície priamo na Obchodnej ulici
Zdielať na

Magistrát zvažuje otvoriť pobočku mestskej polície priamo na Obchodnej ulici

BRATISLAVA / K životu v hlavnom meste patrí aj nočná zábava, ktorá sa sústreďuje predovšetkým do centra mesta. Jednou z menej atraktívnych lokalít sa práve pre divoké nočné záťahy stala aj Obchodná ulica. Tentokrát sa v nepokojnej časti mesta snaží situáciu riešiť aj magistrát. A to aj pomocou anonymného online dotazníku.

Obchodná ulica. Vychýrené miesto nočných žúrov mladých ľudí. Za posledné obdobie sa tu veľa Bratislavčanov necíti bezpečne. Neutíchajúca kriminalita, bitky pod vplyvom alkoholu, či ďalšie výtržnosti Iba za posledné 4 mesiace museli policajti na Obchodnej ulici zasahovať takmer v štyridsiatich prípadoch.

"Za Vami požadované obdobie evidujeme na útvaroch Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I na Obchodnej ulici a v jej bezprostrednom okolí celkovo 13 trestných činov. Z tohto počtu bolo 7 prípadov majetkovej trestnej činnosti, 3 trestné činy proti zdraviu a  3 prípady výtržníctva. Ďalej sme zaznamenali 25 priestupkov proti majetku, 6 priestupkov proti občianskemu spolunažívaniu a  7 prípadov požitia alkoholu u mladistvých," informuje policajná hovorkyňa Veronika Slamková. 

Zabudnúť sa nedá ani na smrť mladého Filipínca Henryho Accordu. Toho minulý rok v máji napadol muž z Dunajskej Stredy potom, ako bránil dve ženy. Zraneniam po niekoľkých dňoch v umelom spánku mladík podľahol.

​Sťažností tak ako od občanov tak aj od prevádzkovateľov podnikov na tejto ulici pribúda, preto sa situáciu rozhodol riešiť aj magistrát Bratislavy.

"Okrem štatistík od polície nás zaujímajú bezprostredné pocity Bratislavčanov, ako vnímajú Obchodnú. Zverejnili sme dotazník, kde sa ich pýtame na ich názory," povedal hovorca magistrátu Peter Bubla. 

V online dotazníku nájdete otázky typu kde, kedy, či o koľkej v nočných hodinách sa pohybujete po Obchodnej ulici. Svoje si však môžu povedať aj prevádzkovatelia tamojších podnikov. "Do prevádzok sme tiež dali checklisty kde anonymne môžu prevádzkovatelia zaznamenávať svoje postrehy. Radi by sme boli, keby sa do dotazníka zapojilo aspoň 1 000 respondentov," dodáva Bubla. 

Okrem odpovedí, ktoré majú viesť k zlepšeniu situácie, sa podľa informácií televízie JOJ chystá mesto v dohľadnej dobe otvoriť pobočku mestskej polície priamo na Obchodnej ulici.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy