Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vodič Kie sa snažil predbehnúť policajtov z Litvy, skončilo sa to nehodou
Zdielať na

Vodič Kie sa snažil predbehnúť policajtov z Litvy, skončilo sa to nehodou

RUŽOMBEROK / Vo štvrtok podvečer sa pred Ružomberkom čelne zrazili dve autá. Vodič Kie sa snažil predbehnúť policajtov, pričom sa nestihol zaradiť. Litovskí policajti neváhali a vodičom poskytli prvú pomoc.

Dve autá sa čelne zrazili za ružomberskou mestskou časťou Biely Potok. Zdemolované vozidlá na niekoľko desiatok minút úplne zablokovali celú šírku vozovky. "Sme príslušníci polície z Litvy a vraciame sa z misie v Srbsku. Cestujeme na dvoch vozidlách," povedal policajt z Litvy Mindaugas Džermeika.

Asi kilometer pred Ružomberkom v smere od Donovál sa ich pokúsil predbehnúť vodič Kie. Kia sa v miernej zákrute nestihla zaradiť a čelne sa zrazila s oprotiidúcou Škodou Superb, pričom zachytila aj dodávkové vozidlo s litovskými policajtmi. Tí neváhali a zranených vodičov vytiahli z áut.

"Jeden z nich bol vážne zranený, tak som ho vytiahol von. Vyzeralo to, že to auto začne horieť," opisuje Džermeika. Päťdesiatšesťročného muža uložili do stabilizovanej polohy. Hasiči neskôr zistili, že dym, ktorý stúpal z áut bol len z vystrelených airbagov.

"Prvý z pacientov utrpel poranenie hrudníka a dolnej končatiny, druhý mal rovnako poranenia v oblasti hrudníka. Obaja boli pri vedomí a komunikovali," informuje hovorkyňa záchrannej skupiny Katarína Načiniaková. 

"Po zdokumentovaní nehody políciou sme autá odtiahli z cesty a sprejazdnili ju," dodal veliteľ zásahu Vladimír Kačník. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy