Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Tragické ráno na cestách. Chodec neprežil zrážku s autom
Zdielať na

Tragické ráno na cestách. Chodec neprežil zrážku s autom

BRATISLAVA / Piatkové ráno bolo v Bratislave mimoriadne tragické. Okolo šiestej hodine totiž došlo na ceste v smere z Devínskej Novej Vsi na Lamač k tragickej nehode, pri ktorej prišiel o život chodec. Podľa informácií TV JOJ za volantom auta, ktoré muža zrazilo sedel zamestnanec ministerstva vnútra.

Zrážka medzi autom a 53-ročným chodcom sa stala pri zastávke mestskej hromadnej dopravy - Vápenka.Podľa informácií z miesta nehody mal autobus akurát stáť na zastávke. Chodec mal nečakane vstúpiť na vozovku spoza autobusu, a to akurát v čase, keď šofér BMW predchádzal stojaci kolos. Vozidlo narazilo do muža pravou prednou časťou a podľa všetkého nebohého zasiahla do vrchnej časti tela a hlavy. Napriek snahe záchranárov sa muža už nepodarilo zachrániť a bol na mieste mŕtvy.

Za volantom ministerského služobného vozidla sedel príslušník Úradu na ochranu ústavných činiteľov, ktorý smeroval pre chránenú osobu. To či išiel šofér prirýchlo alebo sa potvrdia slová z miesta nehody, že nebohý vstúpil náhle do cesty ukáže ďalšie vyšetrovanie. Na miesto tragédie aj z tohto dôvodu postupne prichádzali znalci z odboru cestnej dopravy, súdny lekár a rovnako ľudia z inšpekcie. "Na mieste bola vykonaná aj dychová skúška, ktorá mala negatívny výsledok s tým, že na miesto boli pribratí znalci, ktorí budú zisťovať mieru zavinenia na oboch stranách. Prípad si prebral aj Úrad inšpekčnej služby," povedal hovorca ministerstva vnútra Petar Lazarov.

Polícia nehodu niekoľko desiatok minút dokumentovala a cestu úplne uzavrela. Vodiči museli použiť obchádzkové trasy. Na miesto nešťastia boli privolaní aj znalci, ktorí budú skúmať presné príčiny nehody, ako aj mieru zavinenia účastníkov. Po zdokumentovaní všetkých dôkazov prišla po zničené auto odťahová služba a odviezla ho na ďalšie skúmanie. Premávku polícia sprejazdnila okolo obeda.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy