Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Policajti mali dať cyklistke pokutu za prekročenie rýchlosti. Pravda ale bola iná
Zdielať na

Policajti mali dať cyklistke pokutu za prekročenie rýchlosti. Pravda ale bola iná

KOLÁROVO / Na bicykli vraj prekročila rýchlosť, v skutočnosti to však bolo inak. Žena, ktorá nám ešte v pondelok tvrdila, že keď ju zastavili policajti, mala ochrannú prilbu na hlave, vo štvrtok priznala opak. Prispeli k tomu zábery z kamery mestskej polície. A keďže pod kamerou prechádza do Kolárova deň čo deň, sľúbila, že to už na bicykli bez prilby nebude.

"Rýchlo ideš s bicyklom," interpretovala upozornenie policajtov cyklistka, ktorá dostala v sobotu ráno pokutu, keď ju kolárovskí policajti zastavili po prejdení zhruba 200 metrov na štátnej ceste II. triedy mimo obce. A prekročenie rýchlosti na bicykli malo byť podľa nej dôvodom na 5 eurovú pokutu. Policajný záznam ale uvádzal pokutu za jazdu mimo obce bez prilby na hlave.

"Aj teraz mám prilbu, vždy ju mám," tvrdila pre TV JOJ cyklistka ešte v pondelok, vo štvrtok svoje vyjadrenie opravila. Kamera mestskej polície na moste, pri vjazde do Kolárova pani Katarínu totiž zachytila. Postava na zábere, idúca na bicykli z mosta, je podľa policajného facebooku ona a záznam z inkriminovanej soboty. Videla ho aj pani Katarína a jej manžel. Aj keď farba jej prilby je sivá, tak ako niečo na hlave cyklistky, sama nám dnes priznala svoje zlyhanie. "Nie nemala som prilbu, zabudla som ju, ospravedlňujem sa," povedala Katarína. Na to, že práve prilba by mame troch detí v prípade nehody mohla zachrániť život, vtedy nemyslela. "Ja som tam nebol, môžem povedať len to, čo povedala manželka," dodal manžel. 

Policajný status na sociálnej sieti s expresívnym nadpisom Klamárka na bicykli mal byť o potvrdení práce mužov zákona, samotný text ale zbytočne vyvolal najmä nenávistné komentáre v súvislosti s jej slabšími znalosťami slovenčiny. Pani Katarína medzitým oľutovala svoje slová a manžel ju dokonca vzal na policajnú stanicu. "Cyklistka prišla na obvodné oddelenie policajného zboru do Kolárova, kde sa policajtom ospravedlnila," potvrdila Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ Nitra. Jej manžel sa v mene celej rodiny sms-kou ospravedlnil prostredníctvom TV JOJ aj divákom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy