Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Matka po slovách dcéry vyhľadala políciu. Dievča mal lákať na cukríky neznámy muž
Zdielať na

Matka po slovách dcéry vyhľadala políciu. Dievča mal lákať na cukríky neznámy muž

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Väčšina rodičov svoje deti varuje, aby sa s cudzími ľuďmi nerozprávali a nič si od nich nebrali. Aj keď správy o bielych dodávkach, ktoré unášajú deti, či mužoch, ktorí lákajú školákov na cukríky sa ani raz nepotvrdili, polícia to berie vážne. O takomto prípade informovala políciu aj matka 9-ročného dievčaťa.

Deväťročná školáčka prechádzala parkom neďaleko nemocnice v Liptovskom Mikuláši. To, čo sa tu malo odohrať, pre TV JOJ opísala jej mama. "Mala uplakané oči, tak som sa jej pýtala, že čo sa stalo, tak mi povedala, že ju nejaký chlap lákal na cukríky."  Mama na dievčatko čakala len pár desiatok metrov od parku, tak ako už veľakrát predtým. Svojej dcére verí a správanie neznámeho muža v nej vzbudilo obavy. "Pýtal sa jej čia je, kde býva, že ak ju môže odprevadiť domov, že jej dá cukrík, s tým že jej ukázal aj otvorený balíček cukríkov," pokračovala matka dievčaťa. 

Rodičia dievčatka udalosť oznámili mestským policajtom. Tí nechcú šíriť zbytočnú paniku, no prevencie podľa nich ani v takýchto prípadoch určite nikdy nie je dosť. "Na miestach, kde mestskí policajti zaznamenali túto udalosť zvýšili aj hliadkovú činnosť, hliadkujú takisto aj pred školami, školskými zariadeniami, ktoré sú aj monitorované kamerami," vyjadrila sa hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš Viktória Čapčíková. 

Žena na základe opisu dcéry chlapa opísala. Mal biele vlasy, vraj mal čiapku, a mal mať čiernu bundu a údajne igelitku. "I keď polícia v Liptovskom Mikuláši takéto oznámenie neeviduje, v meste sme zvýšili výkon služby a venujeme tejto záležitosti pozornosť," informovala policajná hovorkyňa Jana Balogová. 

Pozrite si reportáž o prípade, kedy bol zlákaný tínedžer. Odviedli ho za mesto a tam sa to všetko len začalo:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy