Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
KOMENTÁR: Obviní prokuratúra vo vražde ďalšiu osobu? Čo je so stíhaným Kočnerom?
Zdielať na

KOMENTÁR: Obviní prokuratúra vo vražde ďalšiu osobu? Čo je so stíhaným Kočnerom?

Zdroj: noviny.sk

Dnes by sa verejnosť mala dozvedieť viac o vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Úrad špeciálnej prokuratúry robí už o 13:00 tlačovku k prípadu vraždy.

V stredu v inom prípade vyšetrovateľ vypočul Alenu Zsuzsovú, ktorá je obvinená z objednávky vraždy Kuciaka a Kušnírovej. Zatiaľ čo Zsuzsová pred políciou na výsluchoch trávi celé hodiny, jej dlhoročného priateľa a ochrancu Mariana Kočnera v násilnej trestnej veci vraždy polícia ešte údajne nevypočula ani ako svedka. Teda, aspoň orgány činné v trestnom konaní o tom neinformujú a doteraz o tom nemajú vedomosť advokáti obvinených z vraždy. 

Kočner ale do vraždy Kuciaka zapadá, teda podľa výpovedi donedávna utajeného svedka Petra Tótha je to veľmi pravdepodobné. To tvrdí Tóth, ktorý spolupracuje s orgánmi činnými v trestnom konaní a vypovedá o Kočnerovi. 

V každom prípade, dnes avizujú vyšetrovacie orgány posun vo vyšetrovaní vraždy novinára a jeho priateľky. Podľa advokátov, ktorí obvinených zastupujú, je veľmi pravdepodobné, že prokuratúra predloží návrh na predĺženie väzby všetkým štyrom obvineným z objednávky, sprostredkovania a samotnej úkladnej vraždy novinára a mladej archeologičky. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy