Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Neďaleko Novák sa prevrátil kamión. Vodič musel vykopnúť čelné sklo
Zdielať na

Neďaleko Novák sa prevrátil kamión. Vodič musel vykopnúť čelné sklo

NOVÁKY / Pred Novákmi sa stali dve nehody. Najskôr tam mimo cestu zišiel traktor. Len čo ho hasiči a policajti vytiahli, už sa na miesto museli vrátiť. Ako ďalší havaroval kamión, ktorý prevážal drevo. Dostal sa mimo cestu a prevrátil sa. Zábery vo videu nie sú vhodné pre maloletých divákov.

Svedkom nehody bol divák TV JOJ, ktorému sa nehodu podarilo natočiť. Podľa jeho slov sa kamión doslova skotúľal pod úroveň cesty do strmého zrázu. Vodič sa dostal von tak, že vykopol čelné sklo. 

"K dopravnej nehode došlo tak, že 51-ročný vodič sa dostatočne nevenoval riadeniu nákladného auta s návesom, prešiel na pravú krajnicu, narazil do zvodidiel, ktoré poškodil, a následne sa prevrátil," komentuje Pavol Kudlička, hovorca KR PZ Trenčín. "Z tých záberov je jasné, že sa nevenoval riadeniu, vbehol rovno do zábran a prekotil sa," hovorí Peter Rybanský z odťahovej služby z Novák. Okoloidúci vodiči okamžite zastavili, vytočili tiesňovú linku a utekali ratovať vodiča. 

"V kabíne vozidla sa nachádzal vodič, ktorý mal zranenú tvár, nasadili sme mu na krk golier a dali na nosítka," dodáva Ľuboš Hanus, veliteľ zásahu HaZZ Prievidza. Námestník bojnickej nemocnice Milan Henčel hovorí, že vodič bol privezený do nemocnice so zraneniami horných končatín, tváre a pri dôkladnej kontrole lekári zistili aj to, že má zlomený stavec. 

"Mal obrovské šťastie, lebo keby sa to drevo otočí a prikvačí mu kabínu, tak ho to tam zabije," dodáva Rybanský. Vodičov stav je podľa lekárov stabilizovaný. Stačilo pritom málo a nehoda mohla skončiť tragicky. Stala sa totiž na veľmi frekventovanom mieste. Rybanský dodáva: "Treba dávať pozor, kamión je kolos, keby vbehol do protismeru, tak sú tam zasa mŕtvi ľudia." Podľa slov Ľuboša Hanusa vozidlo zabezpečili voči požiaru a únik nebezpečných látok zaznamenaný nebol. 

Nehoda na frekventovanej križovatke na výjazde z Banskej Bystrice skomplikovala premávku: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy