Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
V prípade Vanessy (12), ktorá spadla do šachty z 8. poschodia, začal súdny proces
Zdielať na

V prípade Vanessy (12), ktorá spadla do šachty z 8. poschodia, začal súdny proces

Po takmer dvoch rokoch od nešťastia sa začal súdny proces. V marci 2017 spadla 12-ročná Vanessa do šachty z ôsmeho poschodia v rozostavanej bytovke v Michalovciach. Dievča pád prežilo, má ale vážne trvalé následky.

Súd má rozhodnúť o tom, či dievčaťu patrí odškodné. Všetky jej komplikácie a následky sú ohodnotené na určitú sumu. "Je to cez 100 tisíc eur a dospeli sme k tomu na základe znaleckých posudkov," vyjadril sa advokát poškodenej Jozef Babjak. Vanessa má po páde vážne mentálne problémy. Aj napriek tomu sa podrobila výsluchu, kde mala opísať, čo predchádzalo celej tragédii."Nebol tam žiadny plot, vôbec nič," vyjadrila sa.  Majiteľ schátranej bytovky sa na pojednávanie nedostavil. Sudkyňa však na jeho prítomnosti trvá. Má zodpovedať otázku, prečo nebola stavba v čase nešťastia zabezpečená podľa zákona. "Môj klient si neželá, aby som sa vyjadroval k tejto veci. Čokoľvek, aby som rozprával," vyjadril sa advokát majiteľa bytovky Milan Slebodnik. 

Obe strany sa ešte pred začiatkom procesu snažili o mimosúdnu dohodu. Tá však stroskotala na rozdielnom vnímaní príčiny a následkov tohto nešťastia."Povedal, že maximálne 10 tisíc eur je čiastka, ktorú by bol on ochotný zaplatiť," poznamenala Adriana Makšinová, matka Vanessy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy