Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Falošný policajt zastavil vodiča, chcel mu dať pokutu
Zdielať na

Falošný policajt zastavil vodiča, chcel mu dať pokutu

ČESKÁ REPUBLIKA / Veľký ohlas má v Čechách video, ktoré zverejnil jeden z vodičov. Veľmi agresívnym spôsobom ho zastavil policajt v civile a chcel mu dať pokutu. Prípad už má na stole policajná inšpekcia.

Jiří Kopřiva bol na ceste do Neratovic, keď pred ním zastavila Škoda Fabia. Vo vnútri za sklom boli policajné blikačky a z auta vystúpil muž v teplákoch. Vodič sa obával, že k nemu pristupuje falošný policajt. Vodiča TV JOJ skontaktovala, ten rozhovor odmietol s tým, že mu polícia vzhľadom k vyšetrovaniu zakázala hovoriť s novinármi. 

"Nepozdravil, nepredstavil sa. Chrlil množstvo nadávok, že som mu neumožnil predbiehanie, že mi zoberie papiere, a že si mám pripraviť veľké peniaze," skonštatoval situáciu zastavený vodič. Na požiadanie sa vraj legitimoval plastovou kartičkou. Keď zistil, že všetko natáča palubná kamera a vodič volá na linku 158 aby zistil, či sa jedná o skutočného policajta, muž zrazu nastúpil do auta a chcel odísť. Vodič ho chcel zastaviť, toho takmer zrazil. Polícia spustila pátranie, na základe videonahrávky muža našla. Jedná sa skutočne o policajta. 

"Vzhľadom k tomu, že to je v samotnom počiatku, my nebudeme špecifikovať, čoho sa mohol príslušník dopustiť. V prvotnej fáze budeme predovšetkým zisťovať, či sa príslušník polície Českej republiky dopustil nejakého trestného činu," tvrdí hovorca hovorkyňa Generálnej inšpekcie bezpečnostných zborov Ivana Nguyenová.  

Podľa našich informácií ide o člena riaditeľstva cudzineckej polície, teda rozhodne nie o člena hliadkovej polície, ktorý má právo zastavovať a pokutovať vodičov za priestupky. Taký policajt musí mať uniformu, majáky nemôže používať v súkromnom aute. Generálna inšpekcia bezpečnostných zborov teraz bude skúmať, či išlo o zneužitie majákov, to by bol priestupok. Ak chcel policajt skutočne po vodičovi zaplatiť pokutu, potom by išlo o trestný čin. To ukáže až ďalšie vyšetrovanie. 

Po zverejnení sa ozývajú ďalší ľudia, ktorí tvrdia, že majú s týmto mužom podobnú skúsenosť. Polícia ich vyzýva, aby podali svedectvo na najbližšej oddelení. 

Pozrite si, prečo skončilo policajné vozidlo na ostrovčeku na Trnavskom mýte: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy