Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Víchrica im zobrala strechu. Jozef, ktorý prekonal sedem infarktov, sa v dome stará o tri vnúčatá
Zdielať na

Víchrica im zobrala strechu. Jozef, ktorý prekonal sedem infarktov, sa v dome stará o tri vnúčatá

FIĽAKOVO / Prekonal sedem infarktov, stará sa o tri vnúčatá a na Vianoce pred dvomi rokmi prišiel o strechu nad hlavou. Život mu ale uštedril ďalšiu tvrdú ranu. Strechu, ktorú nechal postaviť s pomocou mesta a obyvateľov Fiľakova, zničila víchrica.

Starý otec so svojimi tromi vnúčatami žili iba v malej kuchynke. Bola to jediná miestnosť, ktorá im po požiari v roku 2017 zostala nepoškodená. Zhoreli osobné veci, nábytok i hračky. Chlapci počas požiaru spali, pán Jozef počul praskanie dreva. "Televízor zhorel, z umelej hmoty kadejaké veci, všetko zhorené. Nevedeli zistiť ani hasiči, že čo sa stalo," povedal majiteľ domu Jozef Varga.

Horieť začalo počas štedrovečernej noci. Jozef spolu s jeho tromi vnukmi prišiel o strechu nad hlavou. Mama opustila maloleté deti ešte v dobe, keď boli bábätká, ich otec sa o ne nestará. Starý otec nechcel, aby jeho vnúčatá skončili v detskom domove, preto sa ich ujal. Akoby toho na ich pleciach bolo málo, kvôli veľkej víchrici sa ich strecha zrútila opäť. "Desať mesiacov bola strecha hore. Boli tu hasiči, pomáhali, plachtu natiahli a my sme plechy hore dali, aby už netieklo do kuchyne," dodal pán Varga.

Celú situáciu s opravou strechy rodine komplikuje i fakt, že pán Jozef je chorý. "Porážku som mal a ľavou rukou neviem nič. Ťažko sa mi aj upratuje," povedal. Napriek neľahkej situácii je stále optimista a verí v pomocnú ruku obyvateľov Fiľakova, tamojšieho mestského úradu i poslancov, ktorí mu pomohli ešte pri prvom páde strechy. "Toľko peniaze ešte mám, že tú krytinu kúpim, treba tam hore betónovať ešte, musím štrk si dať doniesť, jeden kubík, keď si dám doniesť, tak to nám stačí. Ešte aj ľudia pomôžu, možno že aj s peniazmi, za čo im ďakujem všetkým, pôžičku už nemôžem a neviem skadiaľ zobrať peniaze," dodal pán Varga.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy