Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Muž, ktorý v záhradkárskej osade strieľal po svojej družke, sa postavil pred súd
Zdielať na

Muž, ktorý v záhradkárskej osade strieľal po svojej družke, sa postavil pred súd

PARTIZÁNSKE / 20 rokov za mrežami hrozí 51-ročnému Júliusov z Partizánskeho. V piatok popoludní vystrelil na svoju družku a trafil ju do líca. Stalo sa to v záhradkárskej osade pri Brodzanoch. Zranená žena skončila v nemocnici a páchateľa spacifikovali kukláči. Dnes ho priviedli na súd.

"Rona ma už dva roky jeduje, už som to psychicky nevydržal. Každý človek by to urobil," povedal obvinený 51-ročný Júlis J. ako dôvod, prečo namieril zbraň a vzápätí vystrelil na svoju družku. K nešťastiu došlo v záhradkárskej osade pri Brodzanoch. Dvojica sa najskôr začala hádať. "S podomácky upravenou zbraňou namieril na hlavu poškodenej s úmyslom túto usmrtiť, kde len jej úskokom bola zasiahnutá do lícnej kosti," uviedol prokurátor Krajskej prokuratúry Trenčín. 

Ženu strelec trafil do líca a náboj sa v jej tele zastavil až pod lopatkou. Zakrvavená žena si sama zavolala záchranku. Utekala asi kilometer k hlavnej ceste. Tam sa jej ujali záchranári. Letecky ju previezli do nemocnice. Jej stav je stabilizovaný, no čaká ju operácia. Lekári jej z tela musia vybrať náboj. "Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva v Trenčíne vzniesol obvinenie za obzvlášť závažný zločin vraždy v štádiu pokusu voči 51-ročnému mužovi z Partizánskeho," povedal policajný hovorca v Trenčíne Pavol Kudlička. 

Strelec sa po útoku zamkol v chatke. Von ho dostali kukláči. Tí okrem páchateľa našli vo vnútri aj dve zbrane. Strelec sa im podľa informácií TV JOJ z prostredia vyšetrovania priznal, že ženu chcel zavraždiť. V pondelok ho eskortovali na súd. "Môj klient využil právo nevypovedať, preto sa ku skutku nebudem vyjadrovať," povedal obhajca obžalovaného Martin Buraj.

Sudkyňa okresného súdu v Trenčíne strelca poslala do vyšetrovacej väzby. "Bol vzatý do väzby z dôvodov takzvanej preventívnej a útekovej väzby a zahlásili sme proti rozhodnutiu sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať krajský súd," uviedol obhajca obžalovaného Martin Buraj. 

Július a jeho družka mali medzi sebou konflikty často a neraz tu zasahovali aj policajti. Všetko vyvrcholilo v piatok popoludní. Július bude na začiatok súdneho procesu čakať za mrežami, hrozí mu 20-ročné väzenie.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy