Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
TV JOJ sa ozval podnikateľ, ktorý vystupuje ako poškodený v kauze s obvineným Jozefom Dragom
Zdielať na

TV JOJ sa ozval podnikateľ, ktorý vystupuje ako poškodený v kauze s obvineným Jozefom Dragom

BRATISLAVA / Prípad podvodu, ktorému čelí korunný svedok v kauzách pozemkovej mafie, postupne naberá na obrátkach. Po odvysielaní reportáže o tom, že Jozef Drag ušiel polícii a vinu odmieta, sa TV JOJ ozval muž, ktorý má byť poškodeným v tejto veci.

Údajný šéf bytovej mafie, ktorý mal v podsvetí pracovať na pokyn policajných špičiek, čelí obvineniu pre skutok z roku 2017. Jozef Drag tvrdí, že ho oslovil známy, ktorý potreboval peniaze. Ponúkol mu teda, že mu na istú dobu založí pozemok pri Senci. Následne sa tento muž obrátil na svojho známeho z Trenčína, aby mu požičal peniaze, za čo dostane spomínaný pozemok. K prevodu ale nedošlo, pretože ho vraj kupec nevyplatil celý. "Vyjadrenie pána Draga vnímam ako fabulácie, nakoľko dostal celú sumu za ten pozemok," uviedol poškodený podnikateľ.

Poškodený tvrdí, že spomínanú nehnuteľnosť mal dostať za 25 000 a neskôr ju mal za 30 000 predať. Draga ani jeho kriminálnu minulosť vraj predtým nepoznal, pretože žije v zahraničí. "Pána Draga som videl prvýkrát v TV JOJ v putách, vtedy som sa dozvedel, že má takéto viaceré obchody s pozemkami," dodal podnikateľ.

Drag naproti tomu tvrdí, že kupujúci zaplatil iba 19 000 a tie mu mali neskôr vrátiť. Zvyšné peniaze by mal vyplatiť druhý obvinený muž. "On si teraz bude zrejme vymýšľať čokoľvek, aby jeho výpoveď vyzerala dôveryhodne. Kúpna zmluva jasne hovorila o tridsiatich tisícoch a na účet prišlo len devätnásť," uvádza sa v stanovisku obvineného Jozefa Draga.

Problémom ale môže byť trojstranná dohoda, ktorú mal medzi Dragom a poškodeným uzavrieť druhý obvinený. Poškodený tento dokument považuje za falzifikát a obrátil sa na políciu. "Vzniklo to na základe podpísania kúpno-predajnej zmluvy, čiže použili poslednú stránku, kde boli miesta na podpisy. Dokument som podpísal ja a oni len dotlačili tú prvú stranu," uviedol poškodený podnikateľ.

Drag to ale odmieta. Podľa neho mu spornú zmluvu priniesol druhý obvinený a jej pravosť mal poškodený uznať aj neskôr podpisom čestného prehlásenia. Drag navyše na úteku vyhlásil, že vyšetrovateľ sa s poškodeným pozná a núti ho pod hrozbou stíhania, aby vypovedal proti nemu. Poškodený to odmieta.

Trenčiansky policajný hovorca napísal, že polícia sa k osobám nevyjadruje. Bratislavská krajská polícia trvá na stanovisku z konca minulého mesiaca. "Vo vami uvedenej veci nedošlo k zatknutiu osoby, pátranie naďalej pokračuje," povedal policajný hovorca v Bratislave Michal Szeiff.

Drag má aktuálne na rováši aj iné skutky. Budúci týždeň by sa mal postaviť pred súd v Dunajskej Strede v prípade iného podvodu. V apríli by mal staršiu vec prejednávať Okresný súd vo štvrtom bratislavskom okrese. Drag aj tieto obvinenia odmieta.

Pozrite si archívnu reportáž o tomto prípade.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy