Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vlak zrazil mladíka. Zázrakom prežil, utrpel ale devastačné poranenia nôh
Zdielať na

Vlak zrazil mladíka. Zázrakom prežil, utrpel ale devastačné poranenia nôh

DUBOVÁ / PODBREZOVÁ - Záchranári na strednom Slovensku krátko pred polnocou bojovali o život 19-ročného mladíka. Na trati medzi Dubovou a Podbrezovou ho zrazil osobný vlak. Keď k zranenému prišli záchranári, bol pri vedomí, utrpel však devastačné poranenia nôh s nezvratnými následkami.

Nešťastie sa stalo ešte pred polnocou, osobný vlak smeroval z Brezna do Banskej Bystrice. Krátko pred zrážkou išiel podľa polície vlak zhruba 60 km rýchlosťou.

"Rušňovodič ho zbadal 30 metrov pred sebou, ako leží v koľajisku," uviedla policajná hovorkyňa Mária Faltániová.​ Aj napriek tomu, že okamžite zatiahol rýchlobrzu, zrážke už nezabránil.

Devätnásťročného mladíka našli záchranári ležať v koľajisku, aj napriek hrozivej zrážke s vlakom náraz akoby zázrakom prežil. Bol pri vedomí, no utrpel devastačné poranenia dolných končatín. "Záchranári ho museli uviezť do umelého spánku a vo vážnom stave ho transportovať do nemocnice," dodala hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. 

K zrážke došlo krátko pred polnocou, na pomerne odľahlom mieste, ďaleko od obydlí. Nie je jasné ako sa tam mladík dostal, ľudia ho údajne videli kráčať po trati už pri Predajnej, vzdialenej od miesta zrážky niekoľko kilometrov. Podľa polície mal mladík viac ako jedno promile alkoholu v krvi. V tomto prípade začali trestné stíhanie za ublíženie na zdraví. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy