Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
FOTO: Požiar garzónky v Petržalke zničil celý panelák. Obyvateľov po návrate čakal šok
Zdielať na

FOTO: Požiar garzónky v Petržalke zničil celý panelák. Obyvateľov po návrate čakal šok

BRATISLAVA / Na uplynulú nedeľu tak ľahko nezabudnú obyvatelia paneláka v Bratislave. Na obed začala pre nepozornosť staršej ženy horieť jej garzónka. Ľudia museli dokonca opustiť svoje byty. Po návrate ich čakal šok, z ktorého sa asi tak skoro nespamätajú.

Požiar na desiatom poschodí nezničil len byt v ktorom horelo, na následky trpia všetci obyvatelia 12 poschodového paneláku v Petržalke. Zadymené priestory v celom dole, smrad a ešte napoludnie stekajúca voda z desiateho poschodia až na prízemie. Hasiči použili pri likvidácii požiaru až 10 tisíc litrov vody. S týmto budú musieť najbližšie dni bojovať všetci obyvatelia. "Plné kýble sú a stále ich vymieňame. Všetko zničené. Pred rokom bolo všetko prerobené, aj elektrika a teraz to môžeme všetko znova prerábať,"  povedal jeden z obyvateľov.

 Ale nie len voda, zápach a začmudené priestory, niektorí z majiteľov bytov prišli počas zásahu aj o svoje dvere. Dvere do bytu hasiči museli násilím, pre bezpečnosť jeho obyvateľov otvoriť, lebo im nikto nereagoval. "Po príchode na miesto hliadka policajného zboru priestory obytného domu zabezpečila," vyjadrila sa policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. 

Šesťdesiatosemročná Anna obyvateľka bytu, ktorý zhorel, je podľa susedov svojská. V dome mala veľkú vrstvu rôznych vecí, ktorí bránili hasičom sa do bytu vôbec dostať. Požiar podľa predbežných zistení vznikol počas jej prípravy obeda, pri ktorom zaspala. 

"Záchranári po prvotnom ošetrení previezli staršiu ženu s popáleninami a poraneniami dolných končatín do jednej z bratislavských nemocníc," vyjadrila sa hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. Paradoxne staršia žena nemala utrpieť popáleniny od ohňa, ale sa mala obariť várou, ktorú chystala. A tá sa dostala na veci okolo nej a pravdepodobne tak vznikol požiar. "Poverený príslušník Okresného riaditeľstva policajného zboru v BA V, už začal v tomto prípade trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia," pokračovala Mihaliková. Voda z desiateho poschodia počas hasenia stiekla až na prízemie a teda zničila väčšiu časť obytného domu, teda výška škody zatiaľ nie je presne vyčíslená.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy