Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Na bratislavskom sídlisku vypukol požiar. Z okna bytu šľahali plamene
Zdielať na

Na bratislavskom sídlisku vypukol požiar. Z okna bytu šľahali plamene

BRATISLAVA / Požiar zachvátil jeden z bytov na známom sídlisku Petržalka. Hustý dym sa valil z balkóna na 10. poschodí. Na miesto vyrazili hasiči aj všetky záchranné zložky. Podľa informácii TV JOJ sa v byte nachádzala staršia žena, ktorá utrpela zranenia dolnej časti tela. Hasiči museli niekoľko ľudí evakuovať.

Na mieste zasahovalo približne 40 hasičov. Požiar vypukol o 12.30 hod. v jednom z bytov na 10. poschodí na Vígľašskej ulici pričom bytovka bola od 9. poschodia silne zadymená. Viacerí obyvatelia spozorovali najprv dym, po ktorom nasledovalo niekoľko výbuchov. Podľa slov obyvateľov oheň vypukol v garzónke. 

Pozrite si video ako pri požiari zasahujú hasiči: 

"Hasiči na mieste zasahujú v autonómnych dýchacích prístrojoch aj s termokamerami, momentálne sa pripravujú na evakuáciu obyvateľov. Pri požiari zasahujú hasiči z HS Petržalka a Radlinského a hasiči z Pezinka, na miesto smeruje evakuačný autobus zo Záchrannej brigády v Malackách," informovali hasiči. Na mieste bude až do večerných hodín pripravený tento evakuačný autobus pre každý prípad. 

Podľa informácii TV JOJ sa v byte nachádzala staršia žena, ktorá utrpela zranenia dolnej časti tela. Ako sa pre TV JOJ vyjadrili susedia, pred vypuknutím požiaru počuli zvuk ako pri explózii. V byte žila staršia pani. V byte, ktorý mala zaprataný rôznymi vecami žila sama a podľa informácii blízkych vyšetrovaniu zaspala pri varení obeda.  

Podľa slov riaditeľa KR PZ v Bratislave sa hasiči do bytu nevedeli dostať. "Žena utrpela popáleniny, záchranári ju previezli do jednej z bratislavských nemocníc. Žena bola po celý čas pri vedomí," informovala hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. 

Požiar sa podarilo uhasiť a na mieste prebiehali likvidačné a odvetrávacie práce. Počas hasenia niektorá obyvatelia odišli z domu, niektorí sa zase pod dozorom hasičov, zatvorili v bytoch. "Myslím si, že bolo veľmi dobré a taktické rozhodnutie veliteľa, že dal hasičov do bytových jednotiek a zároveň bola veľmi dobrá komunikácia medzi obyvateľmi a operačným strediskom HAZZ a ľudia veľmi striktne dodržiavali odporúčaní, ktoré cez telefón dostali," skonštatoval Martin Blaha, Krajský riaditeľ HAZZ Bratislava.  Voda, ktorou hasili poškodila niekoľko bytov až po piate poschodie. Čo spôsobilo rozsiahli požiar ešte známe nie je. "Príčina je v štádiu vyšetrovania. V byte bola majiteľka, ale je iba predpoklad, ale k príčine sa neviem vyjadriť.
Výbuch nebol určite príčinou, zatiaľ nemáme takúto informáciu," dodal Blaha. 

Správu budeme aktualizovať. Na mieste je reportér KRIMI Juraj Hajdin. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy