Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Domov mu prišli pokuty až z Rakúska. Auto ale nikdy nevlastnil
Zdielať na

Domov mu prišli pokuty až z Rakúska. Auto ale nikdy nevlastnil

SENEC / Paradoxne až vďaka pokutám z Rakúska zistil pán Július, že v susednom okrese je na jeho meno odhlásené auto, ktoré nikdy nevlastnil. Netušil, že vymazať meno zaregistrované podvodom, bude problém. Veci sa pohli, až keď sa o prípad začali zaujímať TV JOJ.

"Volala mi riaditeľka dopravného inšpektorátu zo Senca, že u nich je všetko v poriadku," uviedol Július Fülöp, (ne)majiteľ auta. Pán Július dostal od rakúskej polície už dve pokuty za prekročenie rýchlosti auta, ktoré nikdy nevlastnil. Pred 6 rokmi sa jeho osobné údaje ocitli na odhlasovacom formulári v kolónke "nový majiteľ“ na polícii v Senci. Odhlásenie bolo podľa polície v súlade s vtedajšími predpismi. Došlo však k zneužitiu osobných údajov. "Bez môjho podpisu, bez môjho vedomia, ako tam mohli dostať moje údaje," pýta sa Július Fülöp.

Muž z Veľkého Medera doklady nikdy nestratil, k Sencu ho neviažu žiadne pracovné ani osobné vzťahy. "Po evidenčných číslach predmetného vozidla bolo vyhlásené pátranie, z dôvodu ich použitia na inom, nie pôvodnom motorovom vozidle," informovala Veronika Slamková, hovorkyňa KR PZ v Bratislave. 

Stalo sa tak až potom, ako sa o prípad, začala zaujímať TV JOJ. Pán Július pritom dostal prvú pokutu z Rakúska v máji a hneď žiadal o výmaz jeho mena z evidencie vozidiel. "Na to treba čakať skoro rok, tdobrovičovo je nehorázne, keby to vtedy začali, možno, že naši policajti nie, ale Rakušáci by ich určite chytili," povedal Július Fülöp. "V súčasnosti prebieha preverovanie možného zneužitia osobných údajov sťažovateľa," uviedla Veronika Slamková. "Jednoducho bez vás, ako bez médií, nemám šancu kde ísť. Jednoducho bola odpoveď, že oni s tým nevedia, čo robiť. Prípad budem mať vyriešený len vtedy, keď to auto zmizne z môjho mena," opísal situáciu (ne)majiteľ auta.

"Vo veci zmeny evidenčného úkonu sme požiadali o stanovisko príslušný nadriadený útvar," informovala hovorkyňa KR PZ v Bratislave. A tým je Správne oddelenie Policajného prezídia. "Odbor dokladov a evidencii žiadosť obdržal, aby sme mohli zaujať stanovisko, musíme sa oboznámiť s celým prípadom," povedala Denisa Baloghová, hovorkyňa PPZ SR. "Alebo ma NAKA vytiahne z postele, že som s tým autom nejaký trestný čin spáchal," dodal Július Fülöp.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy