Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Záchranári zasahovali na stavenisku. Prevrátil sa žeriav
Zdielať na

Záchranári zasahovali na stavenisku. Prevrátil sa žeriav

BRATISLAVA / V centre Bratislavy sa predpoludním prevrátil žeriav. Jeho rameno poškodilo trakčné vedenie MHD a vyradilo kamerový systém. Pri nehode sa zranil jeden zamestnanec.

Nehoda sa stala krátko pred deviatou hodinou na námestí prvého mája. Žeriav sa prevrátil počas prebiehajúcich prác na stavenisku pri hlavnej ceste. Podľa informácií TV JOJ z prostredia vyšetrovania bol žeriav v čase nehody v pohybe. Žeriavnikovi sa nič nestalo. Avšak počas toho ako sa rameno stroja rútilo k zemi sa jeden zo zamestnancov snažil odskočiť. Pritom mal spadnúť asi z trojmetrovej výšky a poraniť si nohu. "Vyslali sme k nemu okamžite záchranárov, ktorí boli pri pacientovi do 4 minút a po ošetrení ho s poranenou dolnou končatinou previezli do nemocnice," uviedla Alena Krčová, hovorkyňa OS. "Dnes dopoludnia bol do našej nemocnice privezený pacient, ktorý pri nehode utrpel poranenia dolných končatín, ktoré si vyžadujú operačný zákrok," potvrdila Eva Kliská, hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave. 

Spadnuté rameno žeriavu vyradilo kamerový systém a na istý čas aj trakčné vedenie trolejbusov. "Premávka trolejbusov bola prerušená na približne hodinu a počas toho bola nasadená náhradná autobusová doprava. Po necelej hodine bola premávka trolejbusu znovu spustená," informoval Zenon Mikle, vedúci marketingu DPB. "Aká vznikla dnes predpoludním škoda, to bude známe až keď túto škodu vyčísli firma, ktorá bude realizovať následnú opravu a výmenu kábla," povedal Peter Pleva, hovorca MsP Bratislava. 

Prevrátený žeriav doslova upútal pozornosť okoloidúcich, ktorí si ho natáčali na telefón. Výnimkou neboli ani vodiči, ktorí v tom čase prechádzali okolo. Prípadom sa zaoberá aj polícia. "Poverený príslušník Policajného zboru už začal vo veci trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia v súbehu s prečinom poškodzovania verejnoprospešného zariadenia," dodala Lucia Mihalíková, hovorkyňa KR PZ Bratislava.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy