Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tragická nehoda v Lučenci. Auto sa rozdelilo na dve časti
Zdielať na

Tragická nehoda v Lučenci. Auto sa rozdelilo na dve časti

Zdroj: FB - HaZZ

LUČENEC / Tragické následky mala piatkova dopravná nehoda neďaleko Lučenca. Vo večerných hodinách sa zrazili dve osobné autá. Po náraze sa jedno z nich zlomilo na dve časti. V troskách vyhasli dva ľudské životy.

Nehoda sa stala na ceste pri obci Pinciná. Tridsaťšesťročný vodič Opla išiel podľa polície pravdepodobne rýchlejšie ako mal a z doposiaľ nezistených príčin prešiel do protismeru, kde sa zrazil s druhým autom.

"Na mieste nehody bolo zistené, že sa jedná o zrážku dvoch osobných motorových vozidiel s tromi zranenými osobami. Dve osoby boli v bezvedomí a okolidúci vodiči im poskytovali prvú predlekársku pomoc, naši príslušníci ich vystriedali a poskytovali prvú predlekársku pomoc do príchodu zdravotnej záchrannej služby," povedal veliteľ zásahu Michal Marcinek. 

Auto sa po náraze rozdelilo na dve časti. Zadná časť zostala na ceste, predná s posádkou sa zosunula približne 5 metrov do trávneho porastu.

"Vodič vozidla Opel a jeho spolujazdec utrpeli zranenia, ktorým na mieste nehody podľahli. U nebohého vodiča bude požitie alkoholu zisťované pri pitve. U vodiča Octavie bola dychová skúška negatívna. Vodič Octavie sa zo zranení bude liečiť približne päť týždňov, ak nenastanú komplikácie," uviedla hovorkyňa banskobystrickej polície Mária Faltániová. 

"Pacient pri nehode utrpel stredne ťažké poranenia. Mal zlomeninu predlaktia, úraz panvy a hlavy. Po ošetrení bol posádkou rýchlej zdravotnej pomoci prevezený na úrazové oddelenie v Lučenci," opísala hovorkyňa záchrannej skupiny Katarína Načiniaková. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy